Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Egészség megőrző teljes útmutató a nehéz időkre is

Egészség megőrző útmutató

Egészség megőrző útmutató

 

Az egészségünket meg kell őriznünk , mert a gyógyítás már jobban nehezebb.

“Az orvos egyik fő feladata megtanítani az embereknek,
hogy NE szedjenek gyógyszert.”

William Osler (1849-1919) – modern orvoslás atyjának tartanak …

A mai napokban, ez már értékét vesztette, mindenhol a gyógyszer reklámokat halljuk, látjuk, az egészség megőrzése nem érdeke a PHARMA INDUSTRY-nak. AZOK AZ ORVOSOK AKIK INTÉZMÉNYEKBEN DOLGOZNAK A PROTOKOLT KELL KÖVETNIÜK, különben elveszíthetetlen állásukat.A kiknek a lelkiismerete megszólal ott legbelűl az utasításokat nem ért egyet, próbálják más utat választani.

Tradicionális Kínai Medicina

A Tradicionális Kínai Medicina nagy figyelmet kap, mivel többezer éves tapasztalat áll mögötte.Régen egy kínai háziorvosnak a fizetéstől függő, hány ember betegedett meg a körzetében, minél kisebb betege volt annál nagyobb fizetést kapott.Feladata volt, hogy felvilágosítsa az embereket, hogyan tarthatja meg egészségüket.

Egészségünk külön függ a táplálkozásunktól, a szervezet táp-szerként építi szervezetünkbe amit elfogyasztunk. A legfontosabb, hogy minél frissebb zöldséget, gyümölcsöt, húst (ebből keveset) …. stb használjunk és messze kerüljünk el egy nagy multi áruházban található félkész termékeket, amik tele vannak mindenféle veszélyes adalék anyagokkal.a második fontos dolog az élő tiszta víz fogyasztása. , mert a sejtjeink egészsége ettől függ.Nincs élet, élő víz nélkül! Az életet adó, jó minőségű víz hiánya, ami ma általános mindenfelé, a betegség egyik fő oka. Pusztul a természet és betegszik a víz.

A HÁZIASSZONYOKNAK VISSZA KELL TÉRNI A RÉGI FŐZÉSI SZOKÁSOKHOZ

A család egészsége tőle függ, ő a felelős azért, hogy mi kerűl az asztalra. Amit lehet termeljük meg, használjunk sok zöldfűszert (origo, tömjén, zyálya, snidling, bazsalikom stb) .Ha nincs különösebb betegségből mindenből, de mérték, mert az elhízás veszélyes, sok betegség melegágya.

ALUDJUNK ELEGET (7-8 órát), lefekvés előtt 3 órával már nem együnk semmit, mert amikor mi alszunk a gyomrunk pihen és az emésztetlen táplálék rothadásnak indul, és a nem jó baktériumok ezekkel táplálkoznak.1 órával lefekvés előtt nem nézzük TV-t, semmiféle kütyüt, inkább olvassunk, vagy kedvesünkkel beszélgessünk.

A MOZGÁS FONTOSSÁGÁT MILLIÓSZOR HALLOTTUK MÁR, de a legjobb, ha úgy válogatott össze, ami nem csak mozgás, hanem különféle módon gyógyítja a tesztünket, lelkünket.

Itt megemlíteném, hogy a napunkat jó meridián tornával kezdeni, amely minden meridián ponton végig halad.Itt megosztani egy videót segítségül.

https://www.youtube.com/watch?v=6c4NkOan3nA&t=6s

 

Eőry Ajándok a 3 1 2 meridián akupresszúráról + gyakorlat

https://www.youtube.com/watch?v=KTDTb-Ey4Qo&list=PLcIeTP1PayoMftNb8iNu3Lp62P4e7T8BZ

Már ennyi elég is lenne, de van nagyon jó chikung (Ba Du Jin) ami egyszerűen fantasztikus hatású. Itt megnézheted a videót, és megtanulhatod.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLhP-iI-o6123Se1zqiUxKzpXTN2UW4JI9

Hatásai: Ba Duan Jin edzésmódszer a kínai orvoslás szerint a gyakorlat segítségével érezte magát a meridiánokat, szabályozza a belső szervek vérkeringését ..

1.gyakorlat: a két kéz az eget tartja és a 3-as fókusz elvét

funkciója: a Sanjiao meridián és a szívburok áthaladása a csi (energia) és a vér jobb keringésének elősegítése az egész tesztben és a különböző krónikus betegségek tüneteinek javításában.

2.gyakorlat: a bal és a jobb olyan, mint a sasok szárnyalása.

funkció: a tüdő meridián fokozott működése, és egyidejűleg kezeli a derék a láb, a kar, a fej és a szem betegségeit.

3.gyakorlat: a lépet és a gyomrot kondicionáló

funkiója: egyezteti a lép és a gyomor meridiánok yin és yang-ját.

  1. gyakorlat: 5 munka és 7 sérülés tekint vissza

funkciója: az őv és a chong két vénája és az epehólyag meridiánjának megtisztítása, kezeli a törzs álal okozott nyaki és ágyéki betegségeket.

  1. gyakorlat: rázza meg a fejét és a farkát kedvére

funkciója: a tongxinbao meridián, a szív meridián, a vékonybél meridiánokban erősíti a cdi és a vér hiányát, a szédülést, a bizonytalanlépéseket, a szív tűz okozta hatását és a derék erejét, a lábakat és a látást.

6.gyakorlat: a két kéz a lábakon keresztűl megerősíti a vesét és a derekat

funkciója: vese meridián és a hólyag meridián átjutása, az izmok és a csontok erősítése, a derék és a vese megerősítése, hátfájásra, láb zsibbadás ellen valaamint térd fájdalom ellen.

  1. gyakorlat: ökölbe szorítva dühödten a vitalitás növelése

funkciója: a máj meridián, és az epehólyag meridiánjának erősítése, a csi és a vérhiány a fejben, karon, lábon, a derék és látás erősítése.

8.gyakorlat: minden betegség eltűnik

funkció: a lábfáj erősítése, a gerinc nyújtása és rezegtetése, összekapcsolása a Ren és a Du két csatornája, szellőzteti a vért, és megszünteti az összes betegséget.

SZERETNÉK KITÉRNI A CORONA VÍRUS IDŐSZAKRA, – VAGYIS INFLUENZA IDŐSZAKÁRA

Van egy tea arecept dr Szluha Gyulától (Baja Szülész-Nőgyógyász) amely emeli az immunitás szintjét

Hozzávalók:

1 tk bodorrózsa tealevél (gyógynövény-boltban)

1 tk orvosi ánizsmag (gyógyszertárban)

1 tk csillagánizs (élelmiszer-boltban)

1 tk reszelt gyömbér (élelmiszer boltban)

1 tk homoktövis (bio boltokban)

Eliteres tűzálló kancsóba teszem a gyógynövényeket és 1 liter forrásban lévő vízzel leöntöm, lefedem.Addig hagyom állni mind annyira lehűl, hogy iható legyen .Tegyünk bele mézet ízlés szerint.

És végűl egy nagyon fontos videót szeretnék megosztani, ami a tüdőgyulladás szükségességére szolgál.

https://www.youtube.com/watch?v=d55z6dbNGMU&list=PLhP-iI-o6123Se1zqiUxKzpXTN2UW4JI9&index=1

A légzőizmok erősítéséről készült oktatóvideónkat csak a veszélyeztetett csoportoknak készítették, hanem a tüdőgyulladáson már átesett, legyengült állapotú releváns figyelmeztet ajánljuk. A COVID-19 fertőzés miatt a gyenge légzőizomzattal rendelkezők sújtja mind: főként az időseket, a túlsúlyosakat, a cukorbetegeket, a krónikus szíveket és a tüdőbetegeket. A tüdőgyulladás súlyosabb kimenetele összefügg a fokozott légzőizom terheléshez (légszomj) való alkalmazkodási képtelenséggel, így a betegséggel szemben védekezésben kulcskérdés az erőteljes köhögés, amely a teherbíró légzőizomátum biztosítását is biztosítja. Animációnkban bemutatjuk a légzőizmok jelentőségét a légzési pumpa működtetésében. A videót dr.Losonczy György egyetemi tanár vezetésével a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája és Fizoterápia Tanszéke közreműködésével a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság készítette. A felvételből az is kiderül, hogy légzőizmainkat már három hét alatt megerősítjük. Ha lakásunkhoz vagyunk kötve, naponta könnyen háromszor végezzük el az itt látható egyszerű gyakorlatot, mivel a légzés hatékonysági már csak mozgásszegény hét alatt is romlani kezd. A legjobb tehát, ha a rendszeres mozgás – így a légzőizom gyakorlatok is – mindennapi életünk részévé vált. mivel a légzés hatékonysági már egyetlen mozgásszegény hét alatt is romlani kezd. A legjobb tehát, ha a rendszeres mozgás – így a légzőizom gyakorlatok is – mindennapi életünk részévé vált.mivel a légzés hatékonysági már egyetlen mozgásszegény hét alatt is romlani kezd. A legjobb tehát, ha a rendszeres mozgás – így a légzőizom gyakorlatok is – mindennapi életünk részévé vált.

szakmai vezető: Prof. Dr. Losonczy György szakmai lektorok: Dr. Kováts Zsuzsanna és Prof. Dr. Losonczy György gyógytornász: Dr. Borka Péter gyógytornász munkatársa: Bayer Beatrix

 

Kívánok nagyon jó egészséget és kitartást, hogy mindezt el tudd végezni egészségesen

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button