Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

EgészségUncategorized

A cirbolyafenyő jótékony hatásai az egészségre

A cirbolyafenyő jótékony hatásai az egészségre

A cirbolyafenyő -Pinus cembra-

A vörösfákkal együtt növekszik a magas alpesi terület és az erdő szélét képezi. Ez a fa nehéz körülmények között növekszik, a savas humuszos kőtalajokat kedveli, és körülbelül 2800 méteres magasságig fordul elő. Ideális esetben 2000 méteres magasságban nő, főleg dombtetőkön, hegygerinceken és a széltől védett sziklákon. Természetvédelem a cirbolyafenyő számára! Lassú növekedése, a ritka

és a megfelelő élőhelyek növekvő vesztesége miatt az egyik legveszélyeztetett tűlevelű faj. Ennek egy része természetvédelem alatt áll (például Vorarlbergben). A védett régiókban ezért személyenként és naponta csak bizonyos számú kúp gyűjthető össze, és az átvehető ágak száma korlátozott. IrSirbe, Osiris Anibal Murcia, írta: pexels.com , eléri a 20-30 méteres magasságot, és minden tűlevelű közül a leglassabban növekszik. Pontosan 5 tűt sodor minden rövid hajtás köré, mint egy ecset. 4–6 évente a fa elveszíti tűit, és új és lédús tűket képez. 200 és 400 év közötti az élettartama ,  nem meglepő, hogy 50 év és még több időbe telik, mire a kőfenyő virágozni kezd! A virágzás során – a virágzási időszak májustól júliusig – ököl nagyságú kúpok, diószerű magokkal. A különlegesség az, hogy a magok csak a 2. évben érnek meg, és a következő tavasszal – a 3. évben – leesnek a fáról. Tehát a magok csak 6-8 évente képződnek, ekkor a cirbolyafenyő hím és nőstény magokat hoz létre. A hím kúpok sárga vagy ibolya színűek és túlnyomórészt a korona alsó harmadában fordulnak elő, a nőstény kúpok lila és rövid szárúak, és külön-külön vagy csoportosan fordulnak elő a hosszú hajtások csúcsain, különösen a korona felső harmadában.

A cirbolyafenyő különleges hatásai

A különleges illatú kőfenyő fája jól ismert alvást elősegítő hatásáról. Nagyon népszerűek a cirbolyafenyőágyak, a forgácsából készült párnák és még sok más. De ennek az Alpokból származó fa hatása sokkal nagyobb.

Összegyűjtöttünk pár dolgot hatásairól.

A pulzusszám csökkentése -Naponta 3500 pulzusszámmal kevesebb a pulzus (ez kb. 1 óra “szívmunka” amit megspóról)

A test mély ellazulása

Jobb általános egészségi állapot

Alvási rendellenességek megelőzése

A keringés stabilizálása

Az időjárási érzékenység csökkentése

A szervezet fokozott rezgésszáma

Védelem a földsugarak ellen

Pozitív hatás nátha és orrmelléküreg-fertőzések esetén

Vértisztító és gyulladáscsökkentő hatása

Joanneum Research tanulmánya:

A stájerországi Joanneum Research tanulmánya 2003-ban megerősítette azt, ami évszázadokkal ezelőtt már ismert volt: a cirbolyafenyő mérhető pozitív hatással van a jólétre. A fa pihentető és alvást elősegítő hatása elsősorban annak jellegzetes gyantás-fűszeres illatának tulajdonítható. A cirbolyafenyő az egészséges életmódot képviseli, a spirituális hatások erő és támogatás. A félelem, az energiahiány, a depresszió és a csüggedés ellen hat. A múltban az étkezőket cirbolyafenyővel borították, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Ma visszatér a cirbolyafenyő használata: bútorokkal, dekoratív fából készült ágyakkal és illóolajokkal a kényelem és a kikapcsolódás érdekében. A klasszikus kőfenyő bútorok (ágyak, asztalok, tálak, ebédládák …) mellett a cirbolyafenyőolaj is.

A cirbolyafenyő fürtjeit (a fájából készült forgácsokat) az egészségügyi párnák párnatöltéseként használják.

Az élelmiszeriparban cirbolyafenyő pancsot és likőrt állítanak elő, amelyek egészségügyi előnyei ismét egy másik területen jelentkeznek.

ILLÓOLAJA:

Nyugtató, fertőtlenítő hatású Zirbe illóolaj különleges selymes citrusos, erdei fűszeres illattal. Más illóolajokkal szemben nagy előnye, hogy gyermekek és asztmás panaszokban szenvedők is alkalmazhatják.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button