Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
[url]https://soloora.com/si/file/j1/Romzen.com.apk[/url]
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Öngyógyító Mudrák

csodálatos mudrák

Csodálatos segítőnk a Mudra

 

Most amikor visszavonultunk ,igaz nem jó szántunkból,de nézzük a pozitív oldalát. Van egy szólás-mondás, -ha az élet citromot ad,csinálj belóle limonádét.Na most éppen erről van szó.Használjuk ki az alkamat ,hogy helyre hozzuk ,testünk lelkünk ellen elkövetett hibáinkat.

MEDITÁLJUNK,CHIKUNGOZZUNK,MUDRÁZZUNK.Figyeljünk oda étkezésünkre,semmiképpen sem fogyasszunk kész,félkész termékeket.Mind ez nagyon sokat segít segészségünk megtartására.

Itt most nem fogom az összes mudrát felsorakoztatni,de kiemeltem,amiről úgy gondolom ,hogy a legfontosabbak.

 Mi is valójában a mudra.A mudra  szimbolikus kéztartások,segítik az elmélyülést, az energia aktivizálását, és energetikai védelmet nyújtanak a test és a lélek számára. A keleti gyógyításból is ismert kéztartásokat, a mudrákat szinte bárhol és bármikor végezheted, hiszen csak ujjaidat kell ehhez használnod.

A mudrák használatakor a testben levő energiapályák pontjait kapcsoljuk össze, elérve ezzel, hogy az energia a betegségeket okozó blokkok kihagyásával folyamatosan tudjon áramolni. Az indiai gyógyászatban az ujjtartásokat használják az energetikai, fizikai és pszichikai egyensúly megteremtésére.

A mudrák segítségével intenzívebbé tudjuk tenni a meridiánjainkon folytatott öngyógyító munkát, ugyanakkor segítenek abban, hogy rövid idő alatt a megfelelő meditatív állapotba tudjunk kerülni.Nézzük akkor a következő murákat.

 

LÓTUS   MUDRA  ( magányosság,kihasználtság ellen)

 

Jelentése . Megnyílok a természetnek; megnyílok a jónak, amely minden emberben ott lakik; és megnyílok Istennek, hogy gazdagon megajándékozhasson.

 

Tegye össze kezét úgy, hogy csak a tenyér élei és az ujjhegyek érintsék egymást. Ez a lótuszvirág bimbója. Most nyissa ki az ujjait úgy, hogy a kisujj hegyei és a hüvelykujj külső szélei érintsék egymást. A többi ujj annyira szétnyílik, amennyire csak lehet. Lélegezzen 4-szer mélyen, majd ismét zárja bimbó formába a kezét, érintse össze a négy hosszú ujj körmét, majd az ujjak külső felületét, aztán a kézfejet. Ezután visszafelé haladva térjen vissza a bimbó-, majd a kinyílt virágtartásba. Többször ismételje meg.

Ez a mudra a szívcsakrához tartozik, és a szív tisztaságát szimbolizálja. A szívben lakozik a szeretet, a jóakarat, a rokonszenv, a kommunikáció, amelyeket tisztán és feltétel nélkül kell adnunk, mint egy kinyílt virágot, amely kitárulkozva várja a bogarakat. Táplálja őket, és a hideg éjszakákon melegíti. Cserébe a bogarak megporozzák, s ezzel betölti hivatását e létben. Többé-kevésbé mi is össze vagyunk kötve embertársainkkal – jóban-rosszban – és rájuk vagyunk utalva.A nyíló virágok azért örvendeztetnek meg bennünket, mert magukban hordják és árasztják az örömöt, Isten orcáját.

Akkor végezze el ezt a mudrát, amikor kihasználtnak, és magányosnak érzi magát.

 

Ahiárshumúkha (szív,tüdő,és felső légutak mudrája)

Kéztartás: A hüvelykujjak egymást érintik, míg a gyűrűs-és kisujjak egymást kulcsolják. Az összeérintett mutatóujjakat lágyan átfogják a középső ujjak. Kezeit a köldöke előtt tartsa! Napi két alkalommal 10 percig végezze (kelet felé fordulva), közben 3 percig rezegtesse a mantrát!
Testi hatása: szívkoszorúér-betegség, kellemetlen érzés a torokban, szívritmuszavar, orrgarat, a tüdő és a felső légutak betegségei, megfázás; rendszeres végzése hosszú életet biztosít.
A mudra által aktiváltható képességek, tulajdonságok: fegyelem, erő, belső béke, koncentráltság, kollektív gondolkodásmód, áradó ötletek, intelligencia, szentség.

 

Purvottana-mudra ( harmonizálja a melkasi szervek működését)

 

Kéztartás:

A két középső ujj hegye (és tőlük függetlenül) a két kisujj hegye összeér. A többi ujj az alsó ujjpercnél összecsomózva. A bal hüvelykujj a jobb középső ujj tövét, míg a jobb hüvelykujj a bal középső ujj tövét érinti.
5-7 percig a mellkas előtt tartva harmonizálja a mellkasi szervek működését (köhögés, légzési mellkasfájdalom, nehézlégzés, hörghurut, légzés közbeni fájdalom esetén hatásos). 5-7 percig a köldök előtt tartva kiegyensúlyozza a hasi szervek működését (gyomorfájás, emésztési zavarok, haspuffadás, székrekedés).

Ábhásam-mudra -egészségmegőrző

Kéztartás:

Mindkét hüvelykujj hegye összeér. A gyűrűsujjak térdelő pozícióban behajlítva. Egymás külső élét érintik. A bal mutatóujj a jobb gyűrűs-és középső ujj között van kinyújtva, a bal középső ujj megérinti a jobb középső ujj felső ujjpercének belső élét. Kezeit a szegycsonttal egy magasságban tartsa 5-7 percig.
Testi hatása: napi rendszerességgel végezve segít az egészség megőrzésében; mint preventív, terápiás szert érdemes a legkülönbözőbb betegségek esetén alkalmazni.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: lelki éberség, önfeledt vidámság, módszeresség, tiszta bölcsesség, spirituális eksztázis.

 

Vajra mudra – normalizálja a vérnyomást; rossz vérkeringés, általános gyengeség, fáradtság esetén kiváló:

 

Mindkét kézen a mutatóujjak egyenesen kinyújtva.
A középső-, gyűrűs-és kisujjak behajlítva. A hüvelykujjak a középső ujjak felső ujjpercének külső oldalát nyomják. Kezeit a mellkas vonalában tartsa! Naponta 3-szor 5 percig végezze ameddig szükséges.

Testi hatása: normalizálja a vérnyomást; rossz vérkeringés, általános gyengeség, fáradtság esetén kiváló.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: bizalomteljesség, gondolatolvasás, szimbolikus látásmód, spirituális titkok őrzése, spirituális vezető.

 

Kalesvara-mudra

A középső-és a hüvelyk- ujjak hegye összeér. A hüvelykujjak érintik a torok tövét. A többi ujj térdeplő pozícióban (külső részükkel érintkezik). A mudrát 5 percig tartsa, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse!
Mantra:om sri kalikayi namah.
Testi hatása:kiváló memóriazavarok, koncentrációzavarok, függőségek, szenvedélybetegségek, érzelmi ingadozások esetén.
Hatása a fizikai világban:kívánt cél elérése.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok:irigységmentesség, szerető jóság, tisztaság, elégedettség, békesség, nyugodtság, lelki finomodás, adás, nagylelkűség, megkönnyebbülés, belső és külső gazdagság, körülrajongottság, belső összhangba kerülés, nehézségek elkerülése, akarat érvényesítése, belső hangra hallgatás, szellemi áthatottság, konstruktív gondolkodás, pozitivitás, Magasabb Énnel való kommunikáció.

 

Nabhastala mandira (Mennyei templom)-mudra

Kéztartás: A kisujjak egyenesen kinyújtva, míg a többi ujj az az ellentétes kéz ujjainak körömágyán pihen. A mudrát a köl- dök előtt tartsa 7 percig (dél felé fordulva), közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! Napi két alkalommal is végezhető.
Mantra: nam; így rezegtesse: nnnaaammm.
Hatása a fizikai világban: adódó alkalom kihasználása, kitáruló lehetőségek.
Testi hatása:depresszió, mentális zavarok, betegségek ellen kiváló.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: érzelmek irányítása, emberi kapcsolatok kiszélesítése, összetartozás érzés, szeretni tudás, egyenrangúság, depresszió, szorongás, kétségbeesés megszüntetése, jó közérzet, új tapasztalatokra nyitottság, szellemi beállítottság.

 

MEDITÁLÁS:             https://www.youtube.com/watch?v=td41YveJkU8

CHIKUNG:                     https://www.youtube.com/watch?v=NqjGk5petCo&list=PLKO5tx1ieE     UHv5m7varfdxIIpyW1hR9Rb

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Check Also
Close
Back to top button