Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
[url]https://soloora.com/si/file/j1/Romzen.com.apk[/url]
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Gyógykrémek

Gyógyító krém kisebesedett kezekre

Kisebesedett kezekre gyógyító krém

Gyógyító krém kisebesedett kezekre

 

 

A fűtés és a hideg szél is szárítja a bőrt, különböző vegyianyagok is nagyon tönkre teszik a kezünkön a bőrt….példáúl a mostani időszakban ,amikor nagyon sokszor használunk fertőtlenítőszereket ,fontos ,hogy ápoljuk kezünk bőrét.

A száraz, sebes bőr ugyanakkor nemcsak esztétikai problémát jelent, hiszen irritációval, erős fájdalommal is jár, és nehezen .MINDENEK FELETT EGY RÉS ,ahol bejuthatnak testünkbe a baktériumok,vírusok.Ezért van szükség olyan gyógyító krémre ,ami nem csak ápol,hanem fertőtlenít is.

Csak természetes alapanyagokat használunk fel, így az otthon készített krém nem tartalmaz parabéneket, kőolajszármazékokat (vazelin, paraffin), PEG származékokat, mesterséges tartósítószereket és illatanyagokat.Így biztosan tudni fogjuk, mi van a krémben, amit a bőrünkre kenünk.

Amire nagyon ügyelned kell

 

Tisztaság: legyen tiszta, fertőtlenített a munkafelület ahol dolgozol.

Sterilizáld a tégelyeket: a hőálló tégelyeket forrald át egy vízzel teli lábosban, vagy mosd el mosogatógépben, majd töröld át alkohollal.

Üres tégelyeket vásárolhatsz is, de újrahasznosíthatod a régi krémjeid üvegcséit is.

Címkézd fel a tégelyeket, így tudni fogod, mi van benne és mikor készítetted.

Kis mennyiséget készíts egyszerre, ami elfogy pár hónap alatt. Figyelj az alapanyagok szavatosságára.

100 % tisztaságú, természetes, hidegen sajtolt olajokat használj. Ezek megőrzik az olaj értékes hatóanyag tartalmát, telítetlen zsírsavakban és vitaminokban gazdag.

hőérzékeny összetevőket (illóolajok, vitaminok) ne melegítsük. Csak akkor adjuk hozzá a felolvasztott zsírokhoz, mikor az már kézmelegre hűlt.

Az illóolaj allergiát válthat ki. Használatuk előtt mindenképp végezz bőrpróbát. Ha allergiás vagy, vagy ajándékba készíted a krémet, figyelj rá, milyen alapanyagokat használsz fel. Egyes emberek érzékenyek lehetnek bizonyos olajokra.

Ápoló krém recept

 

Hozzávalók:

125 gr oliva olaj

65 gr kókusz olaj

65 gr méhviasz ( én a fehér méhviaszt használom általában)

1 Ek kakaó vaj

2 Ek olivem ( emulgátor)

10 csepp levendula illóolaj

10 csepp bergamott illóolaj

10 csepp E vitamin

Elkészítése:

 

Vízgőz fölött összemelegítjük az oliva olajat,a kókusz olajat,a méhviaszt,a kakaó vajat ,és az olivemet .Amikor az olivem meg a méhviasz már elolvadt,akkor félreteszem amíg ez a zsír rész kézmelegre hűl.Majd adjuk hozzá az illóolajokat és az E vitamint .Tegyük hűtőszekrénybe amíg egy kicsit megkeményedik,vegyük ki a hűtőből és botmixerrel felhabosítjuk. Sterilizált tégelybe szedjük a gyógykrémet .Hat hónapig eláll. Ebbe a krémbe nem kell hasznáni tartósítószert mivel nem tartalmaz vizes anyagot.

Ezen az oldalon találsz még több gyógykrém receptet

Gyógykrémek

Remélem ,hogy segíteni tudtam ezzel a recepttel,köszönöm,hogy elolvastad

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button