Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Keringési zavarok helyre állítása

Keringési zavarok helyre állítása

Keringési zavarok helyre állítása

A vénás megbetegedések a magyar lakosság csaknem 20%-át érintik, a mai korunk egyik népbetegsége. A mindennapi fokozott terhelés miatt az alsó végtagok igénybevétele is magasabb, így a vénák billentyűi is könnyebben “tönkre mehetnek”. Ezek azok a szelepek, melyeknek szakaszolni kellene az elhasznált, salakanyagokkal telt vér visszaáramlását a szív felé, károsodásuk esetén azonban nem tudják fenntartani az irányt, a vér egy része visszaáramlik a mélyebb szakaszokra.

Sokan élnekviszérrel,viszérgyulladással, ami sajnos a trombózis előszöbája-Az első feladat az ,hogy a kiduzzadt erek összehúzódjanak,majd az érfalat kell belűlről megerősíteni.Viszérre,seprűérre Szabó György , a bükki füvesember felváltva javasolja az erdei málnalevél,és az erdei szederlevél teákat.Naponta 1 csészével mindkettőből.

A nőknél nagyobb valószínűséggel alakulnak ki visszerek, mint a férfiaknál, mert a női nem hormonok ellazítják az érfalakat, így a kitágult erekben a változatlan méretű billentyűk már nem zárnak megfelelően.A túlsúly plusz terhet ró a vénákra is, ami fokozott terhelést, többletmunkát okoz a vénáknak.

FAJTÁI

Főtörzsi visszeresség

Általában a vénákon belül elhelyezkedő, nyomást-csökkentő billentyű elégtelenségének következményeként alakul ki.Ceruza vastag, kidudorodó, kacskaringós értágulat formájában megjelenhet a lábszár, néha a térd és comb belső részén. Ritkább esetekben a vádlin is kialakulhat.Gyakran jár panaszokkal – a láb fáradékonyabb, estére a boka és a lábszár bedagad, enyhe feszítő fájdalom jelentkezik.Szaknyelven ez az úgynevezett “nehézláb” érzés.

Retikuláris vénatágulatok

A lábszár és comb külső és hátsó felszínén jelennek meg.Egymással lazán összekapcsolódó, a bőrön keresztül áttűnő 2-4 mm vastag egyenes lefutású kékes színű értágulatok.Általában nem emelkednek ki a bőr felszínéből és ritkán okoznak panaszt.Főleg kozmetikailag zavaró tényként vannak jelen.

Seprűvénák

Más néven hajszálér tágulatok.Akár 1mm-nél vékonyabb, piros, szerteágazó kis értágulatok, amelyek a bőr felső rétegében fordulnak elő.Rendszerint a mélyebben elhelyezkedő vastagabb vénákból erednek, színük lila, sötétkék vagy vörös.A láb bármelyik részén megjelenhet, de ezenkívül még látható lehet az arcon, főleg az orron.Csak kozmetikai zavart okoz, nem tekinthető betegségnek.

Pókháló visszeresség

Ennek a visszér fajtának is több féle megjelenése lehet.Vannak az igen apró, elszórtan elhelyezkedő, általában rózsaszín megjelenésű visszerek, valamint a csoportosan elhelyezkedő, egy pontból kiinduló, kissé vastagabb, lilás színű visszerek.Ezek a visszértípusok külön-külön vagy együttesen is megjelenhetnek.

MIRŐL IS ÁRULKODIK A VISZÉR PROBLÉMA

A viszér arról tanuskodik ,hogy a vénáidban elégtelen a keringés.

Fogyasztani kell sok-sok fekete áfonyát ,vagy bogyójából készűlt finom teát,mert az ezekben lévő hatóanyagok,antioxidánsok,flavonoidok erősítik a hajszálereket ,segítik rugalmassá tenni az érfalakat,így javítják a vénás keringést.

Külsőleg kezelhető

Lehet kezelni külsőleg is a viszereket az orbáncfű olajos kivonatával.

A gyulladt erekre pedig a körömvirágkenőcs a legjobb.

Seprűvénákra az árnika spray.

Készíts bedörzsölő olajat – Seprűvéna tágulat, ill. visszeres „nehézláb-érzés”, görcsös láb esetén

20ml  csipkebogyó bőrápoló olajban
10-12 csepp  Ciprus illóolajat keverj el, majd finoman simító mozdulatokkal lentről felfelé, a szív irányába haladva masszírozd az érintet területbe! Bőrfrissítő, izomlazító és keringésfokozó hatású, ami jó hatással van a kozmetológiailag zavaró seprűvéna tágulat, ill. visszeres „nehézláb-érzés” esetén. A lábak könnyebbé válnak, javul a vérkeringés.

Forrás .https://gyorgytea.hu/betegsegek/visszer/

Köszönöm ,hogy elolvastad ,remélem hasznos volt számodra.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button