Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Schüssler só serkenti az öngyógyító erőket

Schüssler só serkenti az öngyógyító erőket

Dr. Wilhelm Schüssler só terápiái

Német származású orvos fejlesztette ki 1873-ban azt a só -terápiát, mellyel a szervezetben jelenlévő 12 féle esszenciális só sejtszintű információs hatását, hiányállapot esetén energetikailag, az információ szintjén pótolni lehet. A homeopátia készítés elvén (hígításos módszerrel előállított információs tartalom, fizikai alkotó nélkül) alapuló technikával hozta létre az ún. Schüssler-féle só szereket, melyek a sók sejten belüli hiányállapotának ingerterápiával való biokémiai megszüntetését, illetve az anyagcsere egyensúly visszaállítását segíti elő..A Schüssler-só készítmény 0,25 gramm / tabletta formájában, D3, D6, D12 potenciában kapható, mely sók a szájnyálkahártyáján keresztül szívódnak fel. Tehát el kell szopogatni a Schüssler-só bogyócskákat, és lehetőleg előtte és utána ½-1 órával nem fogyasztani semmi mást, így maradéktalanul fel tud szívódni és hatni a só -biológiai információ a szervezetben, a sejtekben. A sejtek annyit vesznek fel magukhoz a só -biológiai információból, amennyi az egyensúlyuk visszaállításához szükséges (bioenergetika sejtintelligencia, öngyógyító rendszerDNS-bioenergetika).

A Schüssler-só adagolása akut (sürgős) esetben 5-10 percenként 1-1 Schüssler-só tabletta, krónikus (elhúzódó) esetben naponta 3-6 alkalommal 1-2 Schüssler-só tabletta. A gyógyszertárakban 20 gramm / 80 tabletta Schüssler-só kiszerelés kapható (gyártó: DHU). Gyermekek esetében sürgősségi esetben óránként 1-1 Schüssler-só tabletta, elhúzódóan naponta 3-szor, vagy 4-szer 1-1 Schüssler-só tabletta alkalmazható. Csecsemők és kisgyermekek esetén a Schüssler-só tablettát szét kell nyomni és a port a nyelvre szórni.

A Schüssler-sók serkentik az öngyógyító erőket

Minden testi sejtnek tápanyagokra van szüksége, amelyeket a táplálékkal veszünk magunkhoz. Azonban nem mindig állnak ezek az anyagok a napi táplálkozással kielégítő mértékben rendelkezésre. Ez hosszú távon az egész ásványianyag-háztartás zavarát vonhatja maga után. A tartós eloszlási zavar rossz közérzethez vezet, és növeli a betegségekre való hajlamot. A Schüssler-féle ásványi sók közvetlenül a sejtek ásványianyag-ellátására hatnak, serkentik az öngyógyító erőket, és újra egyensúlyba hozzák a megkevert anyagcserét. 12 különböző só létezik, amelyek mindegyikének különleges hatást tulajdonítanak a speciális testi sejtekre. Így például a Calcium fluoratum a kötőszövet, az ízületek és a bőr sója, a Calcium phosphoricum a fogak és a csontok sója, vagy a Kalium phosphoricum a lélek és az idegrendszer sója.

Dr. Schüssler a tanai kidolgozása során sosem beszélt homeopátiás gyógymódról. A sók előállításánál azonban a potenciálás elvét alkalmazzák, ahogyan az már a homeopátiából ismert, ezért a hatékony anyagoknak csak nagyon kis része van jelen a sókban. A  rendkívül gyengéden hatnak. Kíméletesen szabályozzák az ásványianyag-háztartást, és ezzel serkentik az öngyógyító erőket.

A mostani helyzetben igen fontos szerepet játszik a Schüssler só,mivel  nem szennyezi  a szervezetet,és kíméletesen gyógyít.

12 alap só létezik

Nr. 1 Calcium Fluoratum

A bőr és a kötőszövet sója

Nr. 2 Calcium Phosphoricum

A csont és a fogak sója

Nr. 3. Ferrum Phosphoricum

Az immunsystém sója.Ezt a sót abban az esetben kell használni,amikor előszür érezzük,hogy valami nem stimmel betegek leszünk.gyengeségérzetünk van.negyedóránként 1 tablettát kell bevenni.amikor a tünetek már javulnak,csökkentsük a tabletta bevételt.Először óránként,majd 2 óránként ,majd 3×1 tablettát vegyünk be általában 3-4 napig.

Nr. 4. Kalium Chloratum

Segít a nyálkahártyák regenerálódásában.A nyálkahártyákon keresztűl a méreganyagok kivezetésében segít.Amikor a váladék folyós és áttetsző jellegű 4×5 1-2 tabletta szükséges naponta. Ez az influenza kezdete,de a mostani covidos időszakban nagy segítség számunkra. Ha rosszabodik a helyzet a váladék már sűrű és sárgás színű a nr. 6-os számú schüssler sót kell használni.                                                                  Nyálkahártyáról
El nem szarusodó hámsejtekből álló, gazdagon erezett és idegekkel ellátott fedőréteg. A légző- és emésztőrendszer, valamint a belső szerveket borítja.

Nr. 5. Kalium Phosphoricum

Ez a Schüssler só az idegrendszer, az izmok és a méregtelenítés fontos gyógyszere.

Nr. 6. Kalium Sulfuricum

Ez a Schüssler só a szervezet “nagytakarítását” szolgálja, a bőr és a nyálkahártyák (orr, torok, fül, hörgők, kötőhártya) fontos gyógyszere.A Kalium Sulfuricum támogatja a májműködést és számos anyagcsere-folyamatot harmonizál. A kórfolyamatok stagnálása esetén is alkalmazzák, például izomláz, másnaposság, nehéz végtagok, kedvetlenség, vérmérgezés, májpanaszok, valamint homloküreg- és arcmelléküreg-gyulladások esetén.Lelki szinten  hangulatjavító, harmonizáló hatású. Segíthet a túlérzékenységben, hangulatingadozásban szenvedőknek, a féltékenyeknek, valamint a hirtelen dührohamokra hajlamos embereknek. Fokozza a bőr frissülését a bárányhimlőt, rózsahimlőt és skarlátot követően.

Nr. 7. Magnezium Phosphoricum

Ez a Schüssler só elsőrangú ideggyógyszer és lazítószer. Hatása görcsoldó, frissítő, élénkítő és fájdalomcsillapító, különösen idegfájdalmak és kólikák esetén. Ez a só lazítja a belső szervek és a véredények görcseit, továbbá javítja az idegpályák ingerületvezető képességét.A Magnezium Phosphoricum javallatai: különféle fájdalmak, neuralgiák, fej- és tarkófájdalom, migrén, kólikák, szamárköhögés, asztma, szívtáji szorítás, szorulás és mindenféle izomgörcsök, például éjjeli lábikragörcs. Ezenkívül alkalmazzuk még epe-, vese-, gyomor- és bélkólikáknál is.

Nr. 8. Natrium Chloratum

Élet sója.Ez a Schüssler só gondoskodik a kötőszövetek vízellátásáról, de a felesleges vizet is segít kiválasztani, elősegíti a vérképzést. Szabályozza a szervezetünk sejtjeinek folyadékháztartását. Zavara a háton, kezeken és lábakon való hideg-érzetben mutatkozik meg. A Natrium Chloratum anyagcsere-serkentő, méregtelenítő hatású.

Nr. 9. Natrium Phosphoricum

Elsavasodás fő sója.Ez a Schüssler-só savakat semlegesítő, lebontó hatású anyag, amely hat a vesében és az epehólyagban keletkező homokképződésre és serkenti az anyagcsere-folyamatokat.Alkalmazzák továbbá idegfájdalmak, gyomorégés, túlsavasodás, reuma, isiász, vesegyulladás, köszvény és más ízületi megbetegedések, zsíros arcbőr és haj, valamint minden, az elsavasodásra visszavezethető megbetegedés gyógyítására.

Nr. 10. Natrium Sulfuricum

Kiválasztás sója, nátrium szulfát, Glauber só.Ez a Schüssler só kiváló anyagcsere-serkentő, méregtelenítő, máj-, epe- és vesegyógyszer.Szabályozza a sejt közötti állomány folyadéktartalmát, kivonja a kiválasztandó salakanyagokból a vizet, így azok könnyebben lebomlanak.A Natrium Sulfuricum erőteljesen serkenti az anyagcsere-folyamatokat és a kiválasztó szervek működését. Sikerrel alkalmazzák túlsúly, reuma, isiász, sárgaság, epekövesség, vesegyulladások, bőrviszketés, migrén gyógyítására, valamint gyógyszerek, narkotikumok, stb. kiválasztására.

Nr. 11. Silicea

Acidum silicicum (szépség sója, kvarchomok, kovasav).A Silicea erősítő, regeneráló hatású ideggyógyszer, amely ellenállóbbá teszi idegrendszerünket a kellemetlen, zavaró ingerek ellen. A silicea adja a szöveteknek a tartást, a keménységet és az ellenálló képességet. Hiánya a testi erőnlét gyengülését, fáradtságot és idő előtti öregedést okoz.Ezt a Schüssler sót felszívó hatású készítménynek is nevezik, mert “felszívja” a gyulladásos folyamatokat. Bőrre, fogakra, hajra és körmökre gyakorolt hatásai miatt szépítőszerként is ismerik.

Nr. 12. Calcium Sulfuricum

Ez a Schüssler só tisztítja a nyirokrendszertserkenti az anyagcserét és elősegíti a véralvadást. Mély szöveti gennyképződések, tályogok kezelésének alapszere.A Calcium Sulfuricum fekélyek, fisztulák, petefészek- és vesegyulladások, székrekedés és más blokádok kezelésére ajánlják.Támogatja a megtépázott önbizalmat és a kreativitást.

A legtöbb gyógyszertárban kaphatóak, de ha nincs éppen, akkor is megrendelik, és másnapra ott van. Szedése biztonságos, nem lehet elrontani. A tünetek alapján eléggé beazonosítható, milyen szer kell, de fontos az arcdiagnosztika.

Köszönöm hogy elolvastad.

 

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close