Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Gyógyítható az Alzheimer kór

Gyógyítható az Alzheimer kór

Az Alzheimer kór gyógyíthatása természetes úton

 A legfrissebb adatok alapján, az Alzheimer-kór, a demencia (szenilitás) legyakoribb típusa. Az Egyesült Államokban a 6. helyen van az elhalálozások listáján.Valójában széles körben áll, hogy az Alzheimer kór Kb. 5,3 millió, amerikait érint. Ebből a becslések szerint 5,1 millió ember 65 évnél idősebb.Az elmúlt évtizedben az Alzheimer-kór nak tulajdonítható elhalálozás 71% -kal nőtt. Az amerikai Alzheimer-kórban szenvedő emberek közel kétharmada nő. A becslések szerint 2025-re az Alzheimer-kórban szenvedők 40% -kal növekednek – elérve a 7,1 milliót. 2050-re ez a szám várhatóan megháromszorozódik. A demenciában diagnosztizált emberek 25% -ának írnak fel antipszichotikumokat, amelyek bizonyítottan semmit sem segítenek.  

kognitív (tudás fejlődése) működést minden drog (gyógyszer) gátolja. A Harvard Medical School munkatársa, Dr. Rebecca Erwin Wells szerint:„ Jelenleg nincs az FDA ( Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatal)által jóváhagyott gyógyszerek közül olyan, amelyek megállíthatják vagy lelassíthatják az Alzheimer progressziót. Dr. Wells nem állítja, hogy nincsenek ismert gyógymódok vagy módszerek az Alzheimer-kór progressziójának lassításával ,egyszerűen azt mondja, hogy nincs az FDA  általi listán olyan gyógyszer ami ezt a mentális progressziót megállítaná. Az orvostudomány nem az összes megoldást tárja fel,hogy vannak bizonyított Alzheimer-kór természetes kezelési lehetőségek, például az illóolajok!

Úgy látom, hogy az orvosi közösség zavarban van a demencia megelőzésével és kezelésével kapcsolatban, mivel annyi embernek írnak fel antipszichotikumokat.Különösen az idősek otthonában élő idős emberek izgatottságának és agressziójának elterjedtsége jelentős problémákat jelentenek az ottani gondozóknak, akik túl gyakran döntenek a páciensük “gyógyszerezése” mellett, ahelyett, hogy megpróbálnák megtalálni az Alzheimer természetes kezelési lehetőségeit.Figyelembe kell venni, hogy a demenciában szenvedő személy csalódottságát ,amit nem tud kifejezni így kommunikál.

Az Alzheimer  természetes kezelési lehetőségei

 

Különböző kutatók szerint : A meditáció segít megvédeni agyunkat azáltal, hogy növeli a védőszöveteket. A meditáció növeli a szürkeállományt és a kéreg vastagságot, mindkettő lassítja az agy öregedését. A kéreg vastagsága összekapcsolódott a döntéshozással és a memóriával is. A meditáció segít az idős embereknek ,a magányosoknak akik egyedűl érzik magukat, mivel náluk emelkedik  az Alzheimer -kór kialakulásának kockázata. Az illóolajok segítséget nyújtanak a túl stimulált agy megnyugtatására.A meditáció csökkenti a kortizolt (a stresszhormont), amelyről ismert, hogy növeli az Alzheimer-kórt és más demenciák kialakulásának kockázatát. A Neural Regeneration Research folyóiratban közzétett, 2019-es tanulmány hangsúlyozza a funkcionális ételek (az egészséget növeli, a közérzetet javítja és/vagy csökkenti bizonyos betegségek kockázatát) fontosságát, és ezt mondja a gyógynövényekről is (elsősorban a mediterrán gyógynövényekról, mint  pl. a menta) „A friss gyógynövények fogyasztása elősegítheti a memória jó működését és csökkentheti a szervezet cukorszintjét. A gyógynövények funkcionális táplálékként történő felhasználása az egészség jelentős javulásához vezethet.Az orvosi táplálékkal és gyógynövényekkel végzett kognitív stimuláció késleltetheti a kognitív hanyatlás kialakulását, és javítja az Alzheimer kórban szenvedő emberek életminőségét,mint pl.a tömjén, levendula, kamilla és vetiver  . Hogyan használjuk az illó olajokat meditálásra és nyugalomra. Diffundáljon 4-6 csepp kedvenc nyugtató olajból az éjszaka folyamán, hogy elősegíteni a jó alvást. Vigyen fel nyugtató olajokat a testének kioldó pontjaira (csuklóra, fül mögé, halántékra stb.) Tartson magánál inhalátort, vagy használ aromaterápiás nyakláncot a kedvenc nyugtató olajaival. Az illóolajok, például a borsmenta, hatással van az energiára és növelhetik az oxigén kapacitást.

A drogériában található krémek helyett próbáljon felhígított borsmentát használni

A drogéria polcain található krémek (némelyik mérgező anyagokat tartalmaz) helyett próbáljon felhígított borsmentát kenni a fáradt, fájó ízületekre. A wintergreen- és fenyőolajok nagyon hatékonyak a fájdalomcsillapításra. Perry professzor írásában rámutat a legmegfelelőbb kutatásra és a hagyományos illóolaj-felhasználásokra, külön-külön a demenciában és az Alzheimer-kórban.Régen vászonzacskókat levendula virágokkal töltött meg, és párnákra helyesen, könnyen megkönnyítve az alvást.Az egyik vizsgálat kimutatta, hogy a levendula alkalmazza. megnövelte az öregek otthonában lévő emberek alvási szokásait. Egy 122 fős intenzív terápia által, nem demens betegek bevonásával végzett vizsgálatban a levendulaolajjal végzett masszázsaromaterápiát jól fogadták, a legnagyobb javulás a hangulat és a szorongás csökkenése volt. Egy másik vizsgálatban a mandulaolaj alapú levendula, muskotály és mandarin illóolajokat 39 beteg bőrre vitték fel. Ez fokozott éberséget, elégedettséget és éjszakai alvást eredményezett; és csökkentett izgatottság, visszahúzódás és vándorlásuk volt. A demenciában szenvedő személyeknél nemrégiben folytatott felmérés alapján, számos illóolaj, köztük az ilang-ilang, a pacsuli, a rozmaring, a borsmenta és mások használata a résztvevők többségében a zavart-viselkedés jelentőségét eredményezte. Ez, az előírt hagyományos gyógyszerszám csökkentésével vezetett, ezáltal költségmegtakarítást eredményezett.A levendula és a Melissa (citromfű) alkalmazásával végzett, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatok eredményei az Alzheimer-kór előrehaladott dementiában szenvedő bentlakók természetes kezelésére, amelyet mutatott, a citromfű és a levendula aroma 6 betegnél, összehasonlítva egy kontrollcsoporttal, amely egy napig napraforgóolajat használ, növeli a funkcionális képességeket a kommunikációval, és megváltoztatja a zavart viselkedést. A levendula aromát és a masszázst 21 pácienssel hasonlítottuk össze egy héten keresztül. A masszázzsal végzett aromaterápia jelentősen csökkentette a túlzott izgatott viselkedés gyakoriságát.15 személynek levendula aromaolajat és másik 15 embernek placebót (vizet) adtunk tíz napon keresztül.Az aromaterápia jelentősen csökkentette az izgatott viselkedést. A citromfű (Melissa) krém 36 beteg arcára és karjára kenték fel, míg a további 36 beteget napraforgóolajjal kenték be. A melissa lényegesen csökkentette a demenciával járó tüneteket.A levendula, a majoranna, a pacsuli és a vetivert krémként felvittük 36 beteg testére és végtagjaira, amely az éberség növekedésével jár. 

Forrrás:

https: //naturallivingfamily.com/essential-oils-alzheimers/?fbclid = IwAR0PHbsrKOtVyJ5YGrN71SdWVuIl3RMCmkiJrwg2VUcWKuaSggDI5LQGpHE

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close