Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Illó olajokkal kapcsolatban

Szúnyogriasztó illóolajból házilag

Szunyogriasztó illóolajokból házilag

Korán reggel vagy este a csillagos ég alatt jól esik a friss, szellős levegőn tartózkodni. A szabadtéri programokat azonban különösen ezekben az időkben beárnyékolja a szúnyogok bosszantó zümmögése, és az általuk okozott viszkető, égő csípések. Az alábbiakban néhány praktikus tippet olvashat, melyekkel gyorsan enyhítheti a kellemetlen tüneteket.

A szúrás során a rovar egy véralvadásgátló anyagot juttat a szervezetbe, amire enyhe vagy erős allergiás reakcióval reagál a szervezet. A hisztamin hatására kitágulnak az erek és folyadék áramlik a csípés helyére, ezért ott megduzzad a bőr (ödéma).

Az allergiás reakció mértéke minden embernél változó, azonban vannak olyanok, akiknél túlzott reakció figyelhető meg. Ennek tünetei a viszkető és napokon át megmaradó vörös folt a bőrön vagy kiterjedt vörös duzzanat a csípés körül.

gyors segítség természetes anyagokkal:

  • Fogkrém, enyhítheti a szúnyogcsípés okozta viszkető és égő érzést? Ennek oka egyszerű: a bőrben található receptorok, amelyek jelzést küldenek az agy felé, egy időben, csak egy jelet tudnak továbbítani. A mentolos fogkrém okozta hűsítő és bizsergető érzés hatására az agyunk tehát nem érzékeli a kellemetlen viszketést.
  • ALOE ,közvetlenül a növény levelében található zselét kenjük a csípésre.
  • Dörzsöljön a csípésre egy kis citromlevet, almaecetet, só és víz keverékét, vagy pedig szódabikarbónából és vízből készített masszát. Ezek mind segítenek enyhíteni a csípés okozta viszketést, a citrom pedig még a baktériumokat is elpusztítja, ezáltal megelőzve a lehetséges fertőzést.Szúnyogriasztó illóolajból házilag

 

  • A washingtoni egyetem tudósai kísérletekkel bebizonyították, hogy az egyiptomi csípőszúnyog képes tanulni, képes megjegyezni a veszélyt. Kísérletükben az emberekhez táplálkozni érkező szúnyogokat, az emberi kéz csapásához hasonló rezgésekkel zavarták, amire az állatok körülbelül 20 perc alatt megtanulták, hogy veszély fenyegeti őket és 24 óráig nem tértek arra a helyre vissza. A tanulási folyamat a dopamin vegyülettel van kapcsolatban, melyek csatornáit ha a tudósok elkötötték a szúnyogok agyában, már nem tudták az ingert és a veszélyt összekapcsolni. Ezt a felfedezést a jövőben még hatásosabb szúnyogriasztó szerek kikísérletezésében fogják hasznosítani
Kutatások

Az ellenük való védekezésben a legnagyobb áttörést a genetikai módosítások hozhatják. A korábban használt génszerkesztő eljárásokkal a módosított genetikájú rovarok gyakran elpusztultak, így nem tudták átadni utódaiknak a szükséges géneket, vagy ha túlélték, nem alakult ki bennük megfelelő mértékű mutáció

 

Hozzávalók:

 

100 ml pumpás flakon

10 csepp levendula

10 csepp borsmenta (vagy eukaliptusz ,vagy teafa)

3-5 csepp geránium

5 csepp ciprusolaj

A flakonba csepegtetjük az illó olajokat,majd felengedjük desztilált vízzel.Minden alkalommal használat előtt fel kell rázni alaposan .

Ez egy alap recept,amit én szoktam saját részre elkészíteni.Természetesen kisgyerekeknél,várandos kismamáknál és ha valaki túlérzékeny illóolajokra ,külön körültekintést igényel.

 

 

KÖSZÖNÖM ,HOGY ELOLVASTAD

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button