Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Illó olajokkal kapcsolatban

Fájdalom csillapító illóolaj

Fájdalom csillapító illóolaj

Fájdalom csillapító illóolaj

Párologtatáskor a belélegzett illatok a szaglószerv idegein és a limbikus rendszeren keresztül kapcsolatba kerülnek az agy azon részeivel, amelyek a szívritmust, a vérnyomást, a légzést, a memóriát, a stressz szintjét és más érzelmeket szabályoznak .

Egy Fox News hír 2011-ből, az illóolajok egy lehetséges alkalmazásáról:

A sürgősségi osztályokon alapvetően sok a stressz, a Vanderbilt Orvosi Központ sürgősségi osztályán az illóolajok használata után változás tőrtént. A hangulat javulásán kívül a kellemetlen kórházszag is eltűnt az illóolajok párologtatása révén. A légtérben több helyen elektromos párologtatót helyeztek el, amikben lime, citrom, vadnarancs,levendula illóolajokat párologtatnak. Az ott dolgozók felmérték, hogy az illóolajok-gyógyító olajok mennyiben javítja a munkahelyi légkört a párologtatás, és a javulás hihetetlen volt:  csökkent a stressz , nőtt a dolgozók energiája.A felmérés előtt a dolgozók 41%-a érezte, hogy feszült, míg a teszt után csak 3%.

Az aromaterápia előtt 60% érezte frusztráltnak magát a munkahelyen, ami 6%-ra csökkent. Eleinte sokan szkeptikusok voltak, nem hitték, hogy 1-2 csepp illó-gyógyító olaj bármit is megváltoztatna, de a lenyűgöző eremények hatására többen otthon is elkezdték használni az illóolajokat. És úgy gondolják, hogy ha a személyzetre hatott, akkor az aromaterápiát a betegeknél is alkalmazni lehet kiegészítő kezelésként. A végeredmény, hogy a személyzet 82%-ának határozott véleménye, hogy az illó- gyógyító olajok hozzájárulnak egy pozitívabb hangulatú munkakörnyezet kialakításához.

Európában egy svájci klinika használ illóolajokat https://www.romzen.com/2019/02/12/10059/

Fájdalomcsillapítóként a gyógyító illóolajok

A levendula mérsékli a fejfájást.                                                                                      Viszont a legerősebb fájdalomcsillapító a wintergreen / kúszó fajdbogyó,de úgy is hívják,hogy a folyékony aszpirin /,óvatosan kell vele bánni,nagyobb mennyiségben akár mérgező is lehet.                                                                                                                    Adagolása a következő:

5 ml-hez 1 csepp,

10 ml-hez 3 csepp,

20 ml-hez 6 csepp.

Amit most leírok recept fejfájásra,nyakizom fájdalomra………stb nagyon jó.

Hozzávalók:

10 ml roll-on üveg

1 csepp wintergreen,

1 csepp borsmenta,

1 tömjén,

1 majoránna,

1 római kamilla  és

1 csepp rozmaring illóolaj.

Az egészet belecsepegtetjük az üvegbe ,majd kiegészítjük ricinus olajjal.Miért éppen ricinus olajjal? Mert megszabadít az izomláztól és a stressz miatt felhalmozódott feszülő izmokat ellazítja.

Összerázzuk az olajokat és használható.Használat előtt mindig rázzuk fel.

A legfontosabb ,hogy 100 %-os tisztaságú minőségi illóolajokat használjunk.

Köszönöm ,hogy elolvastad ,oszd meg,ha tetszett 🙂

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close