Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Illó olajokkal kapcsolatban

A gyógyító illóolajok + fájdalom csillapító recept

Gyógyító illóolajok

Gyógyító-illóolajok

Párologtatáskor a belélegzett illatok a szaglószerv idegein és a limbikus rendszeren keresztül kapcsolatba kerülnek az agy azon részeivel, amelyek a szívritmust, a vérnyomást, a légzést, a memóriát, a stressz szintjét és más érzelmeket szabályoznak .

Egy Fox News hír 2011-ből, az illóolajok egy lehetséges alkalmazásáról:

 

A sürgősségi osztályokon alapvetően sok a stressz, a Vanderbilt Orvosi Központ sürgősségi osztályán az illóolajok használata után változás tőrtént. A hangulat javulásán kívül a kellemetlen kórházszag is eltűnt az illóolajok párologtatása révén. A légtérben több helyen elektromos párologtatót helyeztek el, amikben lime, citrom, vadnarancs,levendula illóolajokat párologtatnak. Az ott dolgozók felmérték, hogy az illóolajok-gyógyító olajok mennyiben javítja a munkahelyi légkört a párologtatás, és a javulás hihetetlen volt:  csökkent a stressz , nőtt a dolgozók energiája.A felmérés előtt a dolgozók 41%-a érezte, hogy feszült, míg a teszt után csak 3%.

Az aromaterápia előtt 60% érezte frusztráltnak magát a munkahelyen, ami 6%-ra csökkent. Eleinte sokan szkeptikusok voltak, nem hitték, hogy 1-2 csepp illó-gyógyító olaj bármit is megváltoztatna, de a lenyűgöző eremények hatására többen otthon is elkezdték használni az illóolajokat. És úgy gondolják, hogy ha a személyzetre hatott, akkor az aromaterápiát a betegeknél is alkalmazni lehet kiegészítő kezelésként. A végeredmény, hogy a személyzet 82%-ának határozott véleménye, hogy az illó- gyógyító olajok hozzájárulnak egy pozitívabb hangulatú munkakörnyezet kialakításához.

Európában egy svájci klinika használ illóolajokat https://www.romzen.com/2019/02/12/10059/

Fájdalomcsillapítóként a gyógyító illóolajok

A levendula mérsékli a fejfájást.                                                                                      Viszont a legerősebb fájdalomcsillapító a wintergreen / kúszó fajdbogyó,de úgy is hívják,hogy a folyékony aszpirin /,óvatosan kell vele bánni,nagyobb mennyiségben akár mérgező is lehet.

Adagolása a következő:

5 ml-hez 1 csepp,

10 ml-hez 3 csepp,

20 ml-hez 6 csepp.

Amit most leírok recept fejfájásra,nyakizom fájdalomra………stb nagyon jó.                           Hozzávalók:                                                                                                                           10 ml roll-on üveg                                                                                                                   1 csepp wintergreen,1 csepp borsmenta,1 tömjén,1 majoránna,1 római kamilla  és rozmaring illóolaj. Az egészet belecsepegtetjük az üvegbe ,majd kiegészítjük mandula olajjal.Összerázzuk és használható.

A legfontosabb ,hogy 100 %-os tisztaságú minőségi illóolajokat használjunk.

 

 

Köszönöm ,hogy elolvastad ,oszd meg,ha tetszett 🙂

 

 

 

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button