Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Illó olajokkal kapcsolatban

Izzadság szag ellen illóolajokkal

Izzadság szag ellen illóolajokkal

Izzadság szag ellen illóolajokkal

Az izzadás természetes és szükséges is,még ,ha kényelmetlen is.

A folyadék bőrön keresztül történő párologtatása a testhőmérséklet szabályozásának egyik módja.Az izzadásra való hajlam öröklődik.Az izzadság összetétele sok mindentől függ, például a külső hőmérséklettől, a táplálkozástól, a pszichés állapottól. Az izzadság nagy része (majdnem 99 százaléka) víz, de minimális mennyiségben húgysavat, ammóniákot (szalmiákszeszt), és tejsavat is tartalmaz, amelyekben könnyen elszaporodnak a kellemetlen szagokért felelős baktériumok.

Az erős testszag egyik okozója a szervezetben fellépő cinkhiány.

Ebben az esetben a bőrön át távozó karbamid vált ki erős szagot. A cinkhiányra utal a körmökön megjelenő fehér foltok és a repedezett nyelv. Ilyenkor érdemes cinkkúrába kezdeni és cinkben gazdag ételeket (máj, vörös hús, tejtermékek, teljes kiőrlésű pékáru, tengeri herkentyűk, osztriga) fogyasztani. A szagok ellen használjunk citrom illóolajat! Vivőolajjal (pl jojobaolaj) keverve masszírozzuk be vele az izzadós testtájakat – a lábat, a hónaljat.

De használhatunk :  sajátkészítésű spray dezodort ez nem olajos tapintású

Hozzávalók:

1 db 200 ml -s spray flakon

glicerin

desztilált víz

5-5- csepp citrom  ,zsálya illó olaj

2 csepp tefa illó olaj

A sprayes flakonba 1/4 rész növényi glicerin töltünk ,a többi részt kitöltjük  desztilált vízzel,és ebbe csepegtetjük  az 5-5 csepp zsályát és citromot,2 csepp teafa illó olajat.

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgása hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés azonban igen kellemetlen lehet, sőt, egyes betegségek is okozhatnak ilyen tünetet. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász az okokról és a megoldási lehetőségekről beszélt.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/16453/4-ok-ami-miatt-szagos-lesz-a-verejtek

Együnk az izzadás ellen!

A kellemetlen szagú izzadás ellen nemcsak külsőleg lehet tenni, de belsőleg is. Nem mindegy ugyanis, mit eszünk. Az erősen fűszeres és sós ételek, de a nagy mennyiségű kávé (illetve az abban található koffein), az alkohol is büdösíti az izzadságot.

 

 

Köszönöm,hogy elolvastad,és remélem hasznos volt számodra 🙂

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close