Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Illó olajokkal kapcsolatban

Erős izzadság szag ellen – illóolajokkal

Hónalj szag ellen illóolajokkal

Erős izzadság szag ellen – illóolajokkal

Az izzadás természetes és szükséges is,még ,ha kényelmetlen is.

A folyadék bőrön keresztül történő párologtatása a testhőmérséklet szabályozásának egyik módja.Az izzadásra való hajlam öröklődik.Az izzadság összetétele sok mindentől függ, például a külső hőmérséklettől, a táplálkozástól, a pszichés állapottól. Az izzadság nagy része (majdnem 99 százaléka) víz, de minimális mennyiségben húgysavat, ammóniákot (szalmiákszeszt), és tejsavat is tartalmaz, amelyekben könnyen elszaporodnak a kellemetlen szagokért felelős baktériumok.

Az erős testszag egyik okozója a szervezetben fellépő cinkhiány.

Ebben az esetben a bőrön át távozó karbamid vált ki erős szagot. A cinkhiányra utal a körmökön megjelenő fehér foltok és a repedezett nyelv. Ilyenkor érdemes cinkkúrába kezdeni és cinkben gazdag ételeket (máj, vörös hús, tejtermékek, teljes kiőrlésű pékáru, tengeri herkentyűk, osztriga) fogyasztani. A szagok ellen használjunk citrom illóolajat! Vivőolajjal (pl jojobaolaj) keverve masszírozzuk be vele az izzadós testtájakat – a lábat, a hónaljat.

De használhatunk :  sajátkészítésű spray dezodort ez nem olajos tapintású

Hozzávalók:

1 db 200 ml -s spray flakon

glicerin

desztilált víz

5-5- csepp citrom  ,zsálya illó olaj

2 csepp tefa illó olaj

A sprayes flakonba 1/4 rész növényi glicerin töltünk ,a többi részt kitöltjük  desztilált vízzel,és ebbe csepegtetjük  az 5-5 csepp zsályát és citromot,2 csepp teafa illó olajat.

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgása hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés azonban igen kellemetlen lehet, sőt, egyes betegségek is okozhatnak ilyen tünetet. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyász az okokról és a megoldási lehetőségekről beszélt.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/16453/4-ok-ami-miatt-szagos-lesz-a-verejtek

Együnk az izzadás ellen!

A kellemetlen szagú izzadás ellen nemcsak külsőleg lehet tenni, de belsőleg is. Nem mindegy ugyanis, mit eszünk. Az erősen fűszeres és sós ételek, de a nagy mennyiségű kávé (illetve az abban található koffein), az alkohol is büdösíti az izzadságot.

 

 

Köszönöm,hogy elolvastad,és remélem hasznos volt számodra 🙂

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button