Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

3-1-2 meridián gyakorlat,amivel szabad energiaáramlást biztosítunk saját meridiánrendszerünkben.

3-1-2 meridiángyakorlat

Az akupresszúra hun találmány
Az emberek a legrégibb időkben több mint száz évig éltek, mégsem látszott rajtuk a gyengülés jele. Ma viszont már félszáz éves korukban is elgyengülnek. Eőry Ajándok orvos, természetgyógyász a hagyományos gyógyászat útján akarja nekik visszaadni azt, amit elveszítettek.
Szervezetünk nem vegyigyár – orvosként, biofizikusként ezt az alapvető tézist állította fel Eőry Ajándok, és azért utazott Kínába, hogy elsajátítva Zhu Zongxiang, a Kínai Tudományos Akadémia nyugdíjas biofizika-professzorának tudását, visszadja az embereknek azt, amit elveszítettek. A világ legegyszerűbb módszerét, ami a régi időkben természetes volt. Azt a módszert, amitől a civilizációtól mentes világban az emberek egészségesebben tudtak élni. A természetes megelőzést.
A kínai gyógyászatról azt tartják, ereje a megelőzésben van, hiszen egy kínai orvost régen csak addig fizettek, amíg a körzetébe tartozó emberek egészségesek maradtak.
Eőry Ajándok nemrég a Tolcsvay-klub vendégeinek beszélt erről. Elsőként azokról a meridiánokról, amik szerinte az élet és halál urai. Amik – amíg az ember egészséges – akadálytalanul áramoltatják a testben a chi-t, az élet energiát. Zhu Zongxiang professzor mérte ki elsőként műszerrel a testünket behálózó meridiáncsatornák nyomvonalait, ami miatt évekkel ezelőtt Nobel-díjra is javasolták.
Szerinte minden betegség megelőzésének alapja az egyenletes áramlás fenntartása. Zavarba ejtően egyszerű módszert javasolt ennek fenntartására, amit Eőry Ajándok a fehérvári közönségnek be is mutatott.
Ez az úgynevezett 3-1-2 meridiángyakorlat. Ennek végzése naponta nem vesz több időt igénybe, mint fél óra, viszont elvégzésével a legegyszerűbb módon szabad energiaáramlást biztosítunk saját meridiánrendszerünkben.
A gyakorlatok valóban nagyon egyszerűek.
A számkombinációban a 3 arra utal, hogy három akupunktúrás pontot kell testünkön a jó közérzet érdekében masszírozni.
Ezek egyike kézfejünkön található a hüvelyk és mutatóujj középcsontjainak találkozásánál. Napi 5 perc maszírozás elegendő ahhoz, hogy ne legyen többek között fej- és torokfájásunk, látás- és hallásproblémánk, szénanáthánk, segít immunrendszerünk erősítésében. A második pont a tenyéroldali csuklóredő közepe felett van három ujjnyira, ennek a pontnak a maszírozásával a szív- és érrendszeri megbetegedéseket előzhetjük meg, amíg a harmadik pontot a lábszáron a térdkalács alsó szélétől négyujjnyira találjuk. Ez hat minden belső szervünk működésére. Masszírozása felér egy kiadós kocogással, a kínai hagyomány szerint ez a hosszú élet pontja . Minden kínai család ezt tanítja meg elsőként gyerekének, majd következik az 1-es, ami – a szintén naponta végzendő – hasi légzésre utal. Furcsa, de ez is hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, mivel kilenc fontos meridiánt mozgatunk meg általa. Végezetül a 2-es a lábak edzését jelenti, minimum 30 guggolást, utána csapkodjuk végig testünket kezünkkel: ez is az életenergia áramlását serkenti. Legyen naponta legalább egyszer verejtékes a homlokod! – a mondás szerint a kínaiak hisznek abban, hogy ez is egészséges életük titka.
Eőry Ajándokot már egyetemi éveiben is érdekelte az akupresszúra. Ebből írta a 60-as években szakdolgozatát, és ezen a téren is meglepő adatokra talált: a hagyományos kínai orvoslás sem nem hagyományos, sem nem kínai – állítja. Az akupresszúrát egyenesen hun eredetűnek mondja, százával találtak ugyanis rovásírással megírt tűtartókat avarkori sírokban. Megállapításáról tartózkodóan számolt be egy nemzetközi orvoskonferencián, ahol tudta, a Távol-Keletről is érkeztek résztvevők. Legnagyobb meglepetésére azonban az egyik japán orvos hozzászólásában megerősítette őt: az akupresszúra tudományát a belső-mongol kultúrkörből vették át a 7. században! Vagyis amit mi elsivárosítottunk, azt ők tökélyre vitték.
Köszönöm,hogy elolvastad,remélem hasznos volt számodra 🙂

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Check Also
Close
Back to top button