Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Illó olajokkal kapcsolatban

Miért hasznosabb a Diffúzor,mint a párologtató/aromalámpa?

Diffuzor

Különbség aromalámpa és diffúzor között az ,hogy a diffúzor szétporlasztja a levegőben az aromaolajat ellentétben a párologtatóval, nem roncsolja, nem égeti szét a részecskéit. Az ultrahangos technológián alapuló diffúzor használatával az illóolajat hidegen porlasztjuk a levegőben, amik ezáltal  pár órán keresztül oxigénmolekulákhoz kötődnek, így  frissítve és  javítva a levegő minőségét. Ilyenkor az  olaj terápiás hatása megmarad, mivel hidegen porlasztva nem sérül a strukturális szerkezete, ellentétben egy aromalámpával, mely felforrósítja, illetve megégeti az illóolaj szemcséket, ezáltal az értékes illóolaj elveszíti terápiás hatását, sőt mérgező vegyületet is képes képezni.

Az aroma-porlasztás a nyugtatás és a lazítás mellett térfertőtlenítésre, immunerősítésre, álmatlanság, stressz kezelésére is tökéletes megoldás.  Az olajok vírusölő, antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságai által megölik a levegőbe kerülő baktériumokat, és segítenek a gombák és penészgombák semlegesítésében is. Természetesen léteznek erre alkalmas terápiás tulajdonságú illóolajok is.

A megfelelően kiválasztott illóolajok, mint például a citrom, borsmenta, erdei fenyő elősegítik a  koncentráció javítását, az éberséget és a szellemi frissességet, sőt, még a motivációt is növelik, miközben pihentetik és tisztítják az elmét és a testet, oldják a feszültséget. Pont az emlékezet és koncentrációt  erősítő képessége miatt, a vizsgákon is nagy segítségünkre lehet. Ha ugyanabból az illóolajból amit a tanulás alatt porlasztottunk, pár  cseppet a  csuklónkra csepegtetünk, akkor a memorizációs képességünket erősítve, könnyebben előhívhatjuk a tanult anyagot.Az ultrahangos technológián alapuló diffúzorok víz és az olaj hozzáadásával működnek. A diffúzor megtöri a vizet és az olajat apró molekulákká, amik a tüdőnkben könnyebben felszívódnak és ezáltal nagyobb terápiás tulajdonságot mutatnak. Az olajok oxigénmolekulákhoz kötődnek, és ezekhez kapcsolódva maradnak néhány óráig, így frissítik, javítják a levegő minőségét.

Vannak színváltós diffúzorok amik használata ,a színpszichológia segítségével már régóta tudjuk, hogy a színeknek mekkora hatása van ránk és nem véletlenül alkalmazzák az illatpszichológiát/ illatmarketinget sem az üzleti életben vagy a kereskedelemben.

 

Köszönöm,hogy itt jártál 🙂

 

 

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button