Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

EgészségOlvasmányok

A tojáshéj membrán szerepe az izület gyógyításában

A tojáshéj kutikula ( minden élő szervezet kültakarójának legkülső rétegét jelenti ) meszes héj és a tojásfehérje között elhelyezkedő membrán. A tojás alakját nagyrészt ez a membrán határozza meg, és tartalmát a baktériumok behatolásától védi. A fehérjék, az Osteopntin, a sialoprotein és a Kerstin nyomait is kimutatták összetevőként.

Szerkezetüket magas kollagénszálak határozzák meg, amelyek a kötőanyaghoz hasonlóan a tojás életét és a külső héját összekötik. Ez a bioprodukciós hálózat biztosítja a növekvő kiscsirkék számára a szükséges tápanyagokat. A kollagén szintén strukturális fehérje, amely soksejtű állatokban, de emberekben is, elsősorban a kötőszövetben található. Különösen a bőr, a csontok, … a fehérje 30% -át alkotják

A tojáshéj membránja a természet egyik legrugalmasabb anyagából készül.

Erős tojáshéj-membrán nélkül, a törékeny héj alatt, a tojás összetörne a csibe súlya alatt. Egy egyszerű kísérlet, amit otthon is elvégezhet, megmutatja ennek a membránnak a hihetetlen erejét: egy nyers tojást ecetbe helyeznek, és egy éjszakán át hagyják. Másnap óvatosan kiveszi a tojást az üvegből, és öblítse le. Mit lát? A héj teljesen feloldódott, csak a finom tojásmembrán tartja a folyékony tartalmat együtt. Ha megtartja a tojást a fény ellen, most már láthatja a tartalmat. A membrán nagyon rugalmas, olyan lett ,mint egy gumi tojás.

Mit is tartalmaz a tojáshéj membrán?

 • Hyaluronsäure (> 4%)
 • Kollagen (Typen I, V und X) (> 25%)
 • Chondroitinsulphat (> 5%)
 • Glucosamin (> 2%)
 • Dermatansulphat (> 1%)
 • Keratansulphat (> 1%)
 • Lysozym (> 1%)
 • Ezek a molekulák tárolják a vizet a porc mátrixban, és ellenállnak a stressznek. Emellett gátolják a gyulladásos citokinek (különösen a TNF-alfa) hatását, amelyek az ízületi fájdalom, a csökkent mozgásképesség és az ízületek duzzanatának fő oka.
 • A természetes tojáshéj membrán fő előnyei:
 • Megerősíti a csont és az ízület szerkezetét
 • Csökkenti az ízületi gyulladást
 • Csökkenti az ízületi fájdalmat
 • Javítja a mobilitástJobb közös állapothoz és egészséghez vezet
 • A legújabb klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy enyhíti az ízületi fájdalmat és jelentősen javítja a mozgás szabadságát. Mindössze 30 nap alatt az ízületi fájdalom 72,5% -kal csökkent.

Ezért az orvosi háttérrel történő átértékelés elképzelése nincs messze, és újrafelhasználást tesz lehetővé.A tojáshéj membránt már célzott csontgyógyításra használták, és egyfajta biológiai gittként használták antibakteriális gyógyító hatású kötszerekként. Kísérletsorozat, mint például a Taipei / Tajvan Chang Gung Emlékkórház Műanyag Sebészeti Intézete (lásd a Regeneratív Biopflaster cikket), egyértelművé teszi, hogy az orvosi ellátások nem tagadhatók. Ezért ezekből a megfigyelésekből eredő megfontolás úgy tűnik, hogy az új technológiák lehetővé teszik az ilyen szálak használatát és javíthatják az orvosi ellátást?

Az olyan példák, mint a Qmilch szál, azt jelzik, hogy az ilyen biomateriálisok feldolgozása már nem a távoli jövőben. A Qmilch tejfehérjéket használ a rostok és textilek készítéséhez. A tojáshéj bőre ezen szálfehérjékből is áll, és ezért alkalmas lehet az ilyen feldolgozásra is.

Forrás:   http://www.qmilk.eu/

Eierschalenmembran

Köszönöm,hogy itt jártál 🙂

What’s your Reaction?
Love
1
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button