Egészség

Mirha illóolaj,az elfelejtett gyógyító

Mirha illó olaj

Egyiptomban nagyon sokáig a mirha és a tömjén voltak a legdrágább árucikkek. Halottaikat mirhával is balzsamozták, hogy megszépítsék utazásukat az örökkévalóságba, s hogy örök életűek legyenek, mint az istenek. Hogy az evilági életet tudatosan élvezhessék, az egyiptomiak mirhaillattal füstöltek a szerelem és az érzékiség fokozására. Az ókori görögök és római filozófusok a sebek kezelésére, emésztési betegségek gyógyítására és menstruációs panaszok enyhítésére használták.
Segít az emésztőrendszer gombásodása (Candida) esetében is, mégpedig anélkül, hogy egyúttal hasznos baktériumokat pusztítana el. A nálunk használatos fogkrémekben gyakran találunk mirhát, kismamáknak is ajánlott.
 • Baktérium és gombaölő, ösztönzi az immunrendszert és serkenti a fehérvérsejtek képződését.
 • Mirhaolajat használhatunk a méh betegségeire, méhelzáródásra, nőgyógyászati problémákra, menstruációs gondokra.
 • Légzőszervi megbetegedésekre is hatásos, többek között hörghurut, meghűlés és köhögések. Kitisztítja a felgyülemlett nyálkát, eloszlatja a dugulásokat, és csökkenti a különféle hártyák gyulladását.
 • Élénkíti az emésztést, meghozza az étvágyat, csökkenti a gyomorgázok és a savasság mértékét, enyhíti a hasmenést.
 • Mindenféle szájüregi bántalmak, fekélyek és gyulladások kezelésére alkalmas.

  Külsőleg:
  A mirha illó olaj fenntartja a bőr egészségét, és rendszeres használat mellett, megelőzi a bőr idő előtti öregedését. Sokan a szemölcsök megjelenése ellen védekeznek vele. Az olaj kisimítja és puhítja a durva, ráncos vagy kicserepesedett bőrt, elősegíti a bőrsejtek megújhodását. Elősegíti annak regenerálódását, ezen belül a hiányosságok, foltok gyógyulását. Kifejezetten jó bőrfekélyek és sebek kezelésére (pl. herpesz).

  Érzelmi területen:
  Segít oldani a karmikusan hozott szülői mintákat, a negatív gondolatokat, akár az anyával kapcsolatos lelki, érzelmi sérüléseket. Alapvetően a női minőséghez tartozó önmunkában tud segítség lenni (pl. méhhel kapcsolatos elakadások), de segíti meditációban a befelé fordulást is.
  Kimozdít az egykedvűségből, erőt ad a gyengeség felszámolására, meghozza a kezdeményezőkészséget, erővel tölt el. Előhívja a tisztánlátást, az összpontosítási képességeket, és lehetővé teszi, hogy túljussunk a nehéz időszakokon. Segít megfékezni az indulatokat, a haragot és a túl szenvedélyes érzelmeket.

  Amikor a gyógynövények enyhe illatát belélegezzük, rövid időn belül érezhetjük lelkünkre ható nyugtató hatásait.
  Ekcémát csillapít és gyógyít. Körömvirágbalzsammal kell összekeverni,a kenőcs 2% -át tartalmazhatja a mirha illóolaj.
 • FIGYELMEZTETÉS!

 • Várandóság idején ne használjuk!!!!
  Gyermekeknek kétéves kor alatt sem belsőleg, sem külsőleg nem tanácsos mirhakészítményt adni.
  A herbalisták arra is figyelmeztettek, hogy belsőleg alkalmazva nagy mennyiségben hasmenést, izzadást, fejfájást, valamint fokozott szívdobogást vált ki.

  Köszönöm,hogy itt jártál 🙂

Show More

Related Articles

Hozzászólás

Back to top button
Translate »
Close