Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Mirha illóolaj,az elfelejtett gyógyító

Mirha illó olaj

Egyiptomban nagyon sokáig a mirha és a tömjén voltak a legdrágább árucikkek. Halottaikat mirhával is balzsamozták, hogy megszépítsék utazásukat az örökkévalóságba, s hogy örök életűek legyenek, mint az istenek. Hogy az evilági életet tudatosan élvezhessék, az egyiptomiak mirhaillattal füstöltek a szerelem és az érzékiség fokozására. Az ókori görögök és római filozófusok a sebek kezelésére, emésztési betegségek gyógyítására és menstruációs panaszok enyhítésére használták.
Segít az emésztőrendszer gombásodása (Candida) esetében is, mégpedig anélkül, hogy egyúttal hasznos baktériumokat pusztítana el. A nálunk használatos fogkrémekben gyakran találunk mirhát, kismamáknak is ajánlott.
 • Baktérium és gombaölő, ösztönzi az immunrendszert és serkenti a fehérvérsejtek képződését.
 • Mirhaolajat használhatunk a méh betegségeire, méhelzáródásra, nőgyógyászati problémákra, menstruációs gondokra.
 • Légzőszervi megbetegedésekre is hatásos, többek között hörghurut, meghűlés és köhögések. Kitisztítja a felgyülemlett nyálkát, eloszlatja a dugulásokat, és csökkenti a különféle hártyák gyulladását.
 • Élénkíti az emésztést, meghozza az étvágyat, csökkenti a gyomorgázok és a savasság mértékét, enyhíti a hasmenést.
 • Mindenféle szájüregi bántalmak, fekélyek és gyulladások kezelésére alkalmas.

  Külsőleg:
  A mirha illó olaj fenntartja a bőr egészségét, és rendszeres használat mellett, megelőzi a bőr idő előtti öregedését. Sokan a szemölcsök megjelenése ellen védekeznek vele. Az olaj kisimítja és puhítja a durva, ráncos vagy kicserepesedett bőrt, elősegíti a bőrsejtek megújhodását. Elősegíti annak regenerálódását, ezen belül a hiányosságok, foltok gyógyulását. Kifejezetten jó bőrfekélyek és sebek kezelésére (pl. herpesz).

  Érzelmi területen:
  Segít oldani a karmikusan hozott szülői mintákat, a negatív gondolatokat, akár az anyával kapcsolatos lelki, érzelmi sérüléseket. Alapvetően a női minőséghez tartozó önmunkában tud segítség lenni (pl. méhhel kapcsolatos elakadások), de segíti meditációban a befelé fordulást is.
  Kimozdít az egykedvűségből, erőt ad a gyengeség felszámolására, meghozza a kezdeményezőkészséget, erővel tölt el. Előhívja a tisztánlátást, az összpontosítási képességeket, és lehetővé teszi, hogy túljussunk a nehéz időszakokon. Segít megfékezni az indulatokat, a haragot és a túl szenvedélyes érzelmeket.

  Amikor a gyógynövények enyhe illatát belélegezzük, rövid időn belül érezhetjük lelkünkre ható nyugtató hatásait.
  Ekcémát csillapít és gyógyít. Körömvirágbalzsammal kell összekeverni,a kenőcs 2% -át tartalmazhatja a mirha illóolaj.
 • FIGYELMEZTETÉS!

 • Várandóság idején ne használjuk!!!!
  Gyermekeknek kétéves kor alatt sem belsőleg, sem külsőleg nem tanácsos mirhakészítményt adni.
  A herbalisták arra is figyelmeztettek, hogy belsőleg alkalmazva nagy mennyiségben hasmenést, izzadást, fejfájást, valamint fokozott szívdobogást vált ki.

  Köszönöm,hogy itt jártál 🙂

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button