Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Hogyan tudod a látásod erősíteni

Az orvostudomány egyik alapelve, hogy ha nem használsz egy izmot, az egyre gyengébb lesz. Csak úgy, mint bármilyen más izomnak, a szemizmaidnak is szüksége van arra, hogy edzésben tartsd őket.

Nagyon fontos ,hogy szemgyakorlatokat alkalmazz:  Amikor felébredsz ne kelj fel azonnal.Egy gyakorlat 7x alkalmazd.Tehát az “a” 7x……..

Naponta legalább 2x fogyassz egy sárgarépa italt: 1pohár Répalé 2 csepp olíva olajjal Próbáld ki az indiai, úgy nevezett Trataka gyakorlatot. Segít a koncentrációban, úgy a szemeidnek, mint az agyadnak. Ülj le egy kicsi, mozdulatlan tárggyal szembe, például egy gyertyával. A szemeiddel és a figyelmeddel is fókuszálj rá. Próbálj meg nem pislogni. El kell érned, hogy egy szilárd, részletes kép rögzüljön a tárgyról a memóriádba. Majd csukd be a szemeidet és a figyelmed középpontjában a szemöldökeid közötti rész legyen, próbálj meg addig emlékezni a tárgyra, ameddig csak tudsz. Csináld ezt a gyakorlatot körülbelül 10 percig. A gyakorlat célja, hogy egy tárgy tiszta képe beleivódjon az elmédbe, mielőtt a szemeid elfáradnak.

Amikor sokat nézel TV-t ,vagy a mobilod,vagy számítógépnél űlsz egésznap.Óránként 10 percet pihentesd a szemed.Tenyereddel takard le a szemedet, és hunyd le. Figyelj oda, hogy eközben teljesen lazítsd el a szemedet. Nyisd ki, és váltott szemmel (a másikat mindig letakarva a tenyereddel) nézz messzire. Ezután szemenként külön-külön változtasd a fókuszt, hol távolabb, hol közelebbre nézz. A szemtorna után újabb szemlehunyás következzen, majd visszatérhetsz a géphez.

Séta közben mindig a távolba nézz, ne a lábad elé.

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button