Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

A D vitamin kihat a sejtosztódásra,gyulladás csökkentő,immunműködés serkentő

A természeti népek rákmentességét elemezve két alapvető tényezőre vezethetjük vissza a nyugati világ “rák”járványát. Az egyik a D-vitamin hiánya. Már 100 éve leírták a jelenséget, miszerint észak felé haladva egyre gyakoribb a rák előfordulása.

Nagy való­színűséggel megtaláltuk annak okát, miért hat a napozás oly erőtelje­sen a rák előfordulási gyakoriságára. Amikor több napfény éri a testet, és több D-vitamin termelődik a bőrben, azt a máj 25-D-vitaminná alakíthatja át, amelyet viszont a prosztata, a vastagbél, a petefészek, az emlő, a hasnyálmirigy, az agy és valószínűleg a legtöbb egyéb szö­vet sejtjei aktiválnak, hogy ezzel megakadályozzák a rendellenes sejt­szaporodást. Minél több D-vitamin termelődik a szervezetben, annál egészségesebbek lesznek ezek az egyébként betegségre hajlamos szövetek.Mivel nem kell a vesében termelődő aktivált D-vitaminra ha­gyatkozni, nagyszerű lehetőséget kínál a rák megelőzésére pusztán az is, ha a szervezetben elegendő 25-D-vitamin van – ez termelődhet a napfény hatására bőrben, élelmiszerből,vagy származhat D9- vagy D3-vitamin-pót­lásból is.

A D-vitamin szabályozza a sejtosztódást, gyulladáscsökkentő hatású, és serkenti az immunműködéseket.

A leggyakoribb rákfajták, mint a mellrák, a vastagbélrák, a prosztatarák és további tíz-tizenötféle rák szorosabb-lazább kapcsolatot mutat a D-vitamin-hiánnyal. 60 ng/ml vérszint esetén a mell- és vastagbélrák vonatkozásában 60%-os kockázatcsökkenésről számolnak be a kutatások. Modern kalkulációk szerint már napi 2000 NE D-vitamin is 25%-kal csökkentené a rákkockázatot népességi szinten, és három évvel nőne a várható élettartam.Legjobb D-vitamin forrásaink a halmájolajok, a máj, a tojás, a tej és tejtermékek.

 

What’s your Reaction?
Love
1
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button