Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Szépítőszerek, tanácsok

A körömlakk veszélye

 

 

Mint mindannyian tudjuk, nem kell túl gyakran használni a körömlakkot, vagy a körmök elkezdenek kiszáradni, és sárgára változnak. Ugyanakkor kiderül, hogy az ilyen típusú kozmetikai termékek sokkal súlyosabb kárt okozhatnak egészségünknek. Nem arra ösztönözünk, hogy teljes körűen hagyj fel a körömlakkal. A körömlakk veszélyei a toxicitásban rejlenek. Néhány modern körömápoló kozmetika az alábbi összetevőket tartalmazza, amelyek komolyan károsíthatják az egészséget:

Toluol – olyan oldószer, amely sima felületet ad a körmöknek és megőrzi a pigmentet. A toluol befolyásolhatja a központi idegrendszert és reprodukciós rendellenességeket okozhat. A fejfájás, a gyengeség, az ájulás és a hányinger csak néhány, a nem megfelelő körömlakk használatának valószínű következménye.

Formaldehid – színtelen gáz, amely segít a tárolási idő növelésében. Ha allergiában szenvedsz, a formaldehiddel érintkezés dermatitist és lehetséges kémiai égést okozhat. Súlyosabb esetekben szívritmuszavarokat, görcsöket és rákot idézhet elő. Ennek a veszélyes komponensnek a jelenléte endokrin rendellenességeket, nőgyógyászati ​​megbetegedéseket és légúti megbetegedéseket okozhat.

A tudósok 24 nőből álló csoportot készítettek. 6 óra múlva a körmök festése után a résztvevők többsége magas szintű difenil-foszfátot – a trifenil-foszfát származékát – mutatta ki, amely az anyagcsere folyamatában keletkezik. A kísérlet megkezdése után 10 órával a difenil-foszfát szintje minden résztvevő testében 7-szeresére emelkedett. Ezek az eredmények valóban riasztóak. A körömlakk megvásárlása előtt először is ügyelj az összetevőkre, és ne feledd – az egészséged a Te kezedben van!

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button