Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
[url]https://soloora.com/si/file/j1/Romzen.com.apk[/url]
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Szépítőszerek, tanácsok

Tinktúra készítése

Mindazok számára, akik saját tinktúrákat és alkoholtartalmú növényi kivonatokat kívánnak készíteni, fontos megjegyezni néhány fontos dolgot. Különösen a megfelelő alkoholkoncentráció döntő fontosságú.A házi tinktúrák a gyógynövényből kinyerik a fontos gyógyító anzagokat,a drogot.Lehet külső ás belső használatra is készíteni. A teától eltérően a tinktúrák általában sokkal koncentráltabbak és könnyebben adagolhatók az összetevők szempontjából. Ezenkívül a tinktúrák évekig elállnak. Néhány tinktúrát belülről hígítva (valerian, zsálya, kakukkfű, körömvirág stb.) is használhatunk.

Tinktura elkészítéséhez szükség van 10 g szárított növényi anyag és 50 g alkohol (például 70%,de általában a receptekben feltüntetik hány százalékos alkoholt kell használni). Néhány nagyon hatásos gyógynövény,pl az arnica virág  1:10 arányban kell elkészíteni (1 gr szárított gyógynövény 10 gr alkohol).

Fedjük le a növényi anyagot az alkoholos oldattal, és sötét helyen 1-2 hétig jól lezárjuk (levelek / virágok 1 hét, gyümölcs / gyökér / kéreg / magvak 2 hét). Ez idő alatt minden nap rázzuk fel,majd gázen keresztűl szűrjük le
és tiszta üvegbe tároljuk. A belső használatra szánt tinktúrákhoz a legcélszerűbb a csepegtetős üvegcséket használni ( a gyógyszertárban).

Segédtáblázat …. százalékos alkoholhoz mennyi 96%-os alkoholra és vízre van szükséged

Ha tetszett a blogom,oszd meg ismerőseiddel és nagyon szívesen látom kérdéseid.Köszönöm

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button