Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Szépítőszerek, tanácsok

Tinktúra készítése

Mindazok számára, akik saját tinktúrákat és alkoholtartalmú növényi kivonatokat kívánnak készíteni, fontos megjegyezni néhány fontos dolgot. Különösen a megfelelő alkoholkoncentráció döntő fontosságú.A házi tinktúrák a gyógynövényből kinyerik a fontos gyógyító anzagokat,a drogot.Lehet külső ás belső használatra is készíteni. A teától eltérően a tinktúrák általában sokkal koncentráltabbak és könnyebben adagolhatók az összetevők szempontjából. Ezenkívül a tinktúrák évekig elállnak. Néhány tinktúrát belülről hígítva (valerian, zsálya, kakukkfű, körömvirág stb.) is használhatunk.

Tinktura elkészítéséhez szükség van 10 g szárított növényi anyag és 50 g alkohol (például 70%,de általában a receptekben feltüntetik hány százalékos alkoholt kell használni). Néhány nagyon hatásos gyógynövény,pl az arnica virág  1:10 arányban kell elkészíteni (1 gr szárított gyógynövény 10 gr alkohol).

Fedjük le a növényi anyagot az alkoholos oldattal, és sötét helyen 1-2 hétig jól lezárjuk (levelek / virágok 1 hét, gyümölcs / gyökér / kéreg / magvak 2 hét). Ez idő alatt minden nap rázzuk fel,majd gázen keresztűl szűrjük le
és tiszta üvegbe tároljuk. A belső használatra szánt tinktúrákhoz a legcélszerűbb a csepegtetős üvegcséket használni ( a gyógyszertárban).

Segédtáblázat …. százalékos alkoholhoz mennyi 96%-os alkoholra és vízre van szükséged

Ha tetszett a blogom,oszd meg ismerőseiddel és nagyon szívesen látom kérdéseid.Köszönöm

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close