Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

News of Hungary

Kisvasútmánia: a Börzsöny érintetlen részét is átszelné egy

szerző: hvg.hu

A kormány olyan elszántan akar kisvasutakat építeni, hogy az ország egyik legérintetlenebb erdőjén keresztül is átvezetne egyet. A környezetvédők tiltakoznak.

A Börzsöny háborítatlan részére építenének kisvasutat, egy olyan vidékre, a Csorna-völgybe, ahol 40 éve nincs fakitermelés, az 1000 hektáros fokozttan védett terület kivételes az egész országban, írja a 24.hu. A már öt kisvasúttal rendelkező Börzsönyben ez lenne a hatodik: egy régi, 50 éven nem működő erdészeti vágányt újítanának fel több más kisvasúttal együtt, amire összesen 8,5 milliárd forintot szán a kormány. (Ebbe tartozik a felcsúti kisvasút meghosszabbítása Bicskéig).

A csorna-völgyi kisvasút feldúlná a WWF környezetvédő szervezet szerint a helyi élővilágot, és több helyen le kéne betonozni az egész erdőt, hogy megfelelő módon lehessen a kisvasutat üzemeltetni. Eltűnhetnek az érzékeny fajok: a szalamandra, a fekete gólya vagy a fehér hátú harkály. Az egész beruházás 3 km-es lenne, tehát egy gyalogtúrán is kényelmesen bejárható. Az illetékes állami szervek nem akarnak nyilatkozni az ügyben. A WWF petíciót indít a kisvasútberuházás leállítására.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag
„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs – Támogató Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! Pártoló Tagság Támogatás HVG-előfizetés Beismerte tettét a bolgár újságírónő meggyilkolásával gyanúsított férfi

Beismerte tettét a bolgár újságírónő meggyilkolásával gyanúsított férfi

Melyik miben jobb? - Tesztelték a magyar autó-, robogó-, bringamegosztókat

Melyik miben jobb? – Tesztelték a magyar autó-, robogó-, bringamegosztókat

A Nébih nem ült fel a feketekaja-trendnek

A Nébih nem ült fel a feketekaja-trendnek

Videó: A hentessegéd a futószalagra vizelt, 23 tonna sertéshúst kellett megsemmisíteni

Videó: A hentessegéd a futószalagra vizelt, 23 tonna sertéshúst kellett megsemmisíteni

Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

read the Original Article

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button