Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

News of Hungary

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

szerző: hvg.hu

4-5000 embernek lett elege egyszerre a nyomorból, bűnből, gyilkosságokból. Felkerekedtek, hogy Hondurasból Mexikón át Amerikába érjenek.

4-5000 hondurasi, guatemalai és salvadori menekült igyekszik az USA felé, egy részük belépett Mexikóba, és eltökéltek, hogy eljutnak az USA-ba bármi áron.

A tömeg eredetileg az észak-hondurasi San Pedro Sula városából indult el, akkor még csak 3000 ember. Azóta csatlakozott hozzájuk további mintegy 2000, a tömeg most másfél kilométer hosszú. 1500-2000 ember jutott be mexikói területre napokkal korábban. Pirkadatkor becslések szerint további 1500 ember várakozott még a mexikói határ guatemalai oldalán, hogy legálisan átkelhessen Mexikóba. Mexikóba egy hídon keresztül lehet átjutni, ezt a hatóságok lezárták, de a menekültek csónakkal is átkelnek a folyón.

Donald Trump amerikai elnök a héten kilátásba helyezte, hogy lezárja az Egyesült Államok déli határát, és a határhoz vezényli a katonaságot, ha Mexikó nem állítja meg az Egyesült Államok felé tartó menekülteket Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból. Honduras a világ egyik legveszélyesebb országa, különösen az országban tevékenykedő bandák és a kábítószer-kereskedelem miatt. Emellett a kilencmilliós lakosság 68 százaléka szegénységben él.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag
„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs – Támogató Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! Pártoló Tagság Támogatás HVG-előfizetés Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

1 millió kilométert meghaladó garancia a Toyotától, egy szépséghibával

1 millió kilométert meghaladó garancia a Toyotától, egy szépséghibával

A végtelenbe és tovább: teszten az új Toyota Land Cruiser

A végtelenbe és tovább: teszten az új Toyota Land Cruiser

Össztűz a kritikus médiára: hét lépés, amelyben a fasoszféra elpusztítja a sajtót

Össztűz a kritikus médiára: hét lépés, amelyben a fasoszféra elpusztítja a sajtót

Kisvasútmánia: a Börzsöny érintetlen részét is átszelné egy

Kisvasútmánia: a Börzsöny érintetlen részét is átszelné egy

November közepén viszi ki a postás a nyugdíjprémiumot

November közepén viszi ki a postás a nyugdíjprémiumot

read the Original Article

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button