Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

News of Hungary

Kétezer eurós könyvtári bírság másfél hónapos késésért

szerző: hvg.hu

Bírósághoz fordult az a német egyetemi tanárnő, aki negyven nappal a kölcsönzési határidő lejárta után vitt vissza 50 könyvet, s ezért 2250 eurós büntetést kapott. Szerinte ugyanis az összeg egy kicsit túlzás.

A pszichológiát oktató tanárnő büntetése „csak” ezer euró volt, további 1250 eurót adminisztrációs költségként terheltek rá. Gina Kästele a mönchengladbachi Niederrhein egyetemen vétett a szabályok ellen, ügyvédje szerint a rá kirótt összeg leginkább uzsorára emlékeztet.

Az egyetemen oktató nő 2015 tavaszán vette ki a könyveket, s az egyetem – saját oktatói részére – hosszú kölcsönzési időket engedélyez. Viszont a lejáratkor meg kellett volna hosszabbítani a kölcsönzést, ezt elmulasztotta a most bírósághoz fordult nő. Az egyetem azt állítja, számos figyelmeztetést küldött a késés miatt, míg a felperes közölte, nem kapott semmit, mert szabadásgon volt. Az első napokban könyvenként két euró volt a késedelmi dj, viszont ez az összeg az első hónap letelte után 20 euróra ugrott, s ehhez jött még a kötetenkénti 25 eurós adminisztrációs díj.

Az egyetem annak ellenére is fenntartja követelését, hogy az intézmény egyik képviselője elismerte, nem reális az 1250 eurós adminisztrációs díj.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag
„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs – Támogató Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! Pártoló Tagság Támogatás HVG-előfizetés „Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

Gerinctörés, csuklótörés, bordatörés: előállított az újabb hajléktalanper tárgyalásán

Gerinctörés, csuklótörés, bordatörés: előállított az újabb hajléktalanper tárgyalásán

Demeter Márta felszáll vagy lezuhan? Videó az LMP kongresszusáról

Demeter Márta felszáll vagy lezuhan? Videó az LMP kongresszusáról

Teszten a friss androidos telefon, melybe végre gyönyörű képernyőt tett a Sony

Teszten a friss androidos telefon, melybe végre gyönyörű képernyőt tett a Sony

A bírók kiborultak Handóra: "Most nem a lóláb, az egész ló kilógott"

A bírók kiborultak Handóra: "Most nem a lóláb, az egész ló kilógott"

Magyar tévéfilm nyerte az Európa legjobbjának járó díjat

Magyar tévéfilm nyerte az Európa legjobbjának járó díjat

read the Original Article

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close