Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

News of Hungary

Ezt az új Chrome-funkciót sokan használni fogják

szerző: hvg.hu

A Chrome böngésző legújabb, 70-es verziója már támogatja a kép a képben mód használatát, így akár úgy is nézhetünk egy videót, hogy közben egy másik ablakban dolgozunk.

A napokban adta ki a Google a Chrome böngésző legújabb, 70-es verziószámra keresztelt változatát, amire igen sokan vártak, a fejlesztők ugyais kivették belőle a 69-ben belekerült egyik leggyűlöltebb funkciót. Illetve, inkább csak lehetőséget adtak a felhasználók kezébe, hogy hatástalanítsák.

A Chrome 70 azonban nemcsak ennyi újdonságot hozott, jött bele egy olyan funkció is, ami a mobilos verzióban már 2017 óta létezik, az asztali gépes verzióból viszont eddig valmaiért kimaradt. Az Android Police beszámolója szerint a böngésző Windowsra, Macre, és Linuxra telepíthető változatában is lehetőség nyílik a kép a képben mód használatára.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=t2QAzHZH-5s]

A funkció egyelőre csak a YouTube-nál működik: kattintsunk duplán a jobb egérgombbal a videón, majd a felugró menüből válasszuk ki a kép a képben opciót. Ekkor a videó miniatűr változata jelenik meg a képernyő jobb alsó sarkában, mi pedig úgy nézhetjük azt tovább, hogy nem Chrome, hanem esetleg valamilyen másik ablak van megnyitva.

Hogy mely weboldalakon használhatjuk majd, az csak a fejlesztőkön múlik, de a Google döntése alapján – vagyis, hogy betette a lehetőséget a Chrome 70-be – azért igény volna rá.

Hasonló funkciót kapott nemrég maga a YouTube is, amihez egy külön gombot is rendeltek a fejlesztők. Arról itt írtunk bővebben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag
„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs – Támogató Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! Pártoló Tagság Támogatás HVG-előfizetés Keddtől 1100+ népszerű weboldalt blokkol a Google Chrome hvg.hu Tech

Keddtől 1100+ népszerű weboldalt blokkol a Google Chrome

Október 16-án érkezik a Google Chrome legújabb, 70-es verziója, ami már nem fogad majd el egy korábbi biztonsági tanúsítványt, emiatt pedig több ismert oldal betöltését blokkolja majd a böngésző.

Chrome böngészőt használ? Most frissítsen, a Google módosította az egyik leggyűlöltebb funkcióját hvg.hu Tech

Chrome böngészőt használ? Most frissítsen, a Google módosította az egyik leggyűlöltebb funkcióját

A Google Chrome 70-es verziójában végre a felhasználók dönthetik el, szeretnék-e ha a böngésző automatikusan bejelentkeztetné őket. Valójában csak félmegoldás született.

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda

Érdemes tudni: nem örökölhetünk annál nagyobb adósságot, mint a hagyaték értéke

Érdemes tudni: nem örökölhetünk annál nagyobb adósságot, mint a hagyaték értéke

A legújabb Android rendszer fut rajta, feleáron adják, mint a többi csúcstelefont – mi az?

A legújabb Android rendszer fut rajta, feleáron adják, mint a többi csúcstelefont – mi az?

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

read the Original Article

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button