Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

News of Hungary

Csak egy szakadt fotója volt édesapja katonakorából, aztán feltöltötte az internetre

szerző: hvg.hu

Az amerikai Alexiz Conolly édesapja születésnapjára gyűjtötte össze a férfi fiatalkori fotóit, köztük azt a szakadt igazolványképet, amin Gary Conolly egyenruhában látható. Az egyik Reddit felhasználó 12 óra leforgása alatt újjá varázsolta a felvételt.

A közösségi oldalakat – és úgy önmagában véve az internetet – gyakran éri az a vád, hogy kiüresíti és személytelenné teszi az emberi kapcsolatokat. Pedig a dolog nem ennyire fekete vagy fehér, és erre tökéletes példa az amerikai Alexiz Connolly története is.

Alexiz a Redditre töltött fel egy igazolványképet az édesapjáról, ami még a katonai szolgálata idején készült róla – négy évtizeddel korábban, 1977-ben. Gary Connolly a napokban ünnepelte a 60. születésnapját, a lánya ezért úgy döntött, összegyűjti a róla készült fiatalkori képeket. Csakhogy az említett fényképre meglehetősen rossz állapotban talált rá: összegyűrve és elszakadva – számolt be róla a BBC.

A Reddit egyik felhasználója azt tanácsolta Alexiznek, kérjen segítséget a közösségtől, hátha valaki képes lenne digitálisan restaurálni a fotót. A tanácsot megfogadva pontosan ezt tette, legnagyobb meglepetésére pedig 12 óra elteltével a TheBlackPopeSJ nevű felhasználótól megkapta a helyreállított változatot.

A történet azonnal terjedni kezdett a Redditen, rövid idő alatt mintegy 45 ezer felhasználó "lájkolta" az erről szóló bejegyzést. Alexiz szerint az apja fotója arra is lehetőséget teremtett, hogy beszélgessen édesapjával a katonaságban eltöltött évekről.

Gary Conolly a vietnami háború végén, a középsikola befejeztével csatlakozott a hadsereghez, ma pedig keresztény lelkészként szolgál.

A történelmi fotók restaurálása/újragondolása manapság egyre népszerűbb téma a neten. Marina Amaral például az 1860-as években készített fekete-fehér fotóknak adott színt.

Az IArt nevű Facebook-oldalon olyan fotókat tettek közzé, amelyeken híres történelmi helyszínek láthatók napjainkban, mellé retusálva az ott zajlódott eseményeket.

Jordan Lloyd pedig szintén fekete-fehér fotókból készít színeset.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag
„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs – Támogató Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! Pártoló Tagság Támogatás HVG-előfizetés Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban

Ezt az új Chrome-funkciót sokan használni fogják

Ezt az új Chrome-funkciót sokan használni fogják

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Egymillió milliárdszor nagyobb a Napnál: hatalmas galaktikus szuperhalmazt fedeztek fel csillagászok

Egymillió milliárdszor nagyobb a Napnál: hatalmas galaktikus szuperhalmazt fedeztek fel csillagászok

Kétezer eurós könyvtári bírság másfél hónapos késésért

Kétezer eurós könyvtári bírság másfél hónapos késésért

Radics Gigi "kultúrdiplomáciai úton" képviseli Magyarországot a világ túlfelén

Radics Gigi "kultúrdiplomáciai úton" képviseli Magyarországot a világ túlfelén

read the Original Article

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button