Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

News of Hungary

Árulkodó Microsoft-szabadalom: mégis csak lesz újra windowsos telefon? Ráadásul összehajtható?

szerző: hvg.hu

Időről időre egymásnak ellentmondó hírek érkeznek a Microsoft titokzatos eszközéről (Surface Phone?), amely az Andromeda projekt keretein belül készül. Legutóbb egy szabadalom került nyilvánosságra, ami arra utal, nem hagyta abba a fejlesztést a redmondi cég.

Gyakran hallani arról, hogy egy különleges eszköz készül a Microsoft berkein belül, egy digitális jegyzetfüzet, amelyet összehajtva telefonként lehet használni. Hivatalos megerősítés ugyan nem érkezett Redmondból, azonban a legfrissebb hírek arra utalnak, hogy – néhány korábbi értesüléssel ellentétben – nem adta fel ezt az álmát a Microsoft.

A cég még tavaly júliusban nyújtott be egy szabadalmat, amit most hozott nyilvánosságra a WIPO (Szellemi Tulajdon Világszervezete). A szabadalom a különleges „csuklós eszközként” megnevezett készülék tervezési szempontjait mutatja. Két, egymásra hajtható panel helyett egyetlen hajlékony kijelző lenne, csuklópánttal és egy olyan beépített megoldással, amely arról gondoskodna, hogy teljesen kinyitott állapotban is merev maradjon az eszköz.

© WIPO

Mindez előnyös lenne a felhasználóknak, hiszen mégis csak jobb egy olyan felületen nézni képeket, olvasni és bevinni szövegeket, amit nem tör meg középen az elválasztás. Egy ilyen eszköz lehetővé tenné, hogy az üzleti életben dolgozó alkalmazottak egyszerűen alakítsák át eszközüket egy táblagéppé, szerződéseket, táblázatokat módosíthassanak, elküldjék az új fájlokat, majd telefonhívásokat intézve bizonyosodjanak meg arról, hogy a cégük megkapta az átküldött anyagokat. Ezt persze a jelenlegi eszközökkel is el lehet végezni, de mégis csak egyszerűbb egy olyan készülékkel, ami telefonként és teljes értékű tabletként is használható. Talán ennyiből is kiderült, hogy a Microsoft az üzleti szféra számára kínálná az Andromeda projekt gyümölcsét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag
„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs – Támogató Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! Pártoló Tagság Támogatás HVG-előfizetés „Itt nem kell a gyerekeket kényszeríteni, hogy tanuljanak”

„Itt nem kell a gyerekeket kényszeríteni, hogy tanuljanak”

800 millió forintba került, de újjászületett a Zeneakadémia orgonája – videó

800 millió forintba került, de újjászületett a Zeneakadémia orgonája – videó

Húsz férfit ítéltek el Angliában tizenéves lányok szexuális bántalmazása miatt

Húsz férfit ítéltek el Angliában tizenéves lányok szexuális bántalmazása miatt

Álomfunkció került a YouTube-ra

Álomfunkció került a YouTube-ra

Így segíthet a hajléktalan embereknek

Így segíthet a hajléktalan embereknek

Zsidó menekültek leszármazottjai térnek vissza Németországba a Brexit miatt

Zsidó menekültek leszármazottjai térnek vissza Németországba a Brexit miatt

read the Original Article

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button