Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

News of Hungary

A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását

szerző: hvg.hu

Egy világjelenség része a magyar hajléktalanellenes intézkedéscsomag, írja a Magyar Kurir. A menekülteket fallal tartjuk magunktól távol, a hajléktalanoktól és koldusoktól törvénnyel teremtünk távolságot.

Az aporafóbiáról, azaz a szegényektől való irtózásról írt a a Vatikán félhivatalos lapja, a Magyar Kurir cikke még a hajléktalanok kriminalizálását megteremtő törvény első napján. A Szent Egyed közösség vezetője, Szőke Péter által írt cikk arról beszél, a törvény szembemegy az Alaptörvény preambulumával foglaltakkal („Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.”), a keresztény gyökerek megvédésének kormány által sokat hangoztatott programjával. "Még a kezdetleges jogrendekben sem vágták le annak a tolvajnak a kezét, akinek nem volt miből megélnie. A hajléktalan ember számára nincs alternatíva."

Szőke arra is felhívja a figyelmet, a szegények falak mögé zárása, szem elől való eltakarítása világjelenség. "A világban mindenütt erősödik a rendpártiság, aminek a leggyengébbek fizetik meg az árát.

A rend ugyanis azt jelenti: a szegényeket távol kell tartani, hogy ne lássuk őket. A menekültektől falak és kerítések védenek. A hajléktalanoktól és a koldusoktól jogszabályokkal védekezünk."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag
„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs – Támogató Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra! Pártoló Tagság Támogatás HVG-előfizetés Tudja, hogy mi a közös a Google és a Microsoft logójában? És ha mellétesszük az eBayét is?

Tudja, hogy mi a közös a Google és a Microsoft logójában? És ha mellétesszük az eBayét is?

Új műfajt talált az orosz propaganda a hírmanipulálásra

Új műfajt talált az orosz propaganda a hírmanipulálásra

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Stadionok üzemeltetésére is lehetne költeni a tao-pénzeket

Stadionok üzemeltetésére is lehetne költeni a tao-pénzeket

A városban élő patkányok igazi gourmet-k a vidékiekhez képest

A városban élő patkányok igazi gourmet-k a vidékiekhez képest

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

read the Original Article

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close