Egészség

Egy gyógymód,ami nagyobb probléma ,mint a betegség: Helicobacter pylori – PPI,

Egy gyógymód,ami nagyobb probléma ,mint a betegség: Helicobacter pylori - PPI,A modern orvoslás visszatérő tőrténete ,hogy kitalál egy gyógymódot ,ami nagyobb problémává válik ,mint maga a betegség,amire kitalálta.

A 90.es évek elején fogadta el a
gasztroenterológia Robin Warren és Barry Marshall azon felfedezését, hogy a
gyomorban tanyázik egy kígyózó alakú baci, amit Helicobacter pylorinak
neveznek. A baci neve egyrészt arra utal, hogy spirálszerű az alakja, a pylori
pedig a gyomor alsó részére utal, ahova bevackolta magát. Bár a két kutató már
jó tíz évvel korábban bizonyították, hogy a H. pylori okozza a gyomorfekélyt,
majd az ebből kifejlődő gyomorrákot, a “független” tudomány csak
akkor kezdte ezt komolyan venni, amikor a legnagyobb forgalomnak örvendő savcsükkentőgyógysyser syabadalma lejárt ,és a gyógyszeripar kacsintott a független orvostudománynak,hogy most már lehet erről beszélni. Ettől kezdve a Helicobacter pylori lett a legnagyobb ellenség,és a gyógyszeripar új gépsorokat indított be a megfelelő antibiotikumok legyártására.
Ey a két kutató diadalmenete a mai napig is tart ,akik 2005-ben Nobeldíjat kaptak.
Az ünneplés hátterében a gyógyszeripar kifejlesztette előszőr a Hisztamin 2-es receptorát blokkoló gyógyszert a Quamatelt,majd a protonpumpa gátlókat,pl: Omeprazol,amely agyomorfekély és a reflux kezelésében igen hatékonynak tünt,de kiderűlt,hogy akiben kiírtották a H.pylori bacit,gyakran kialakult a reflux és a nyelőcsőrák is rohamosan terjedt.
A H.pylori baci bizonyíthatóan már 100 ezer éve bennünk van,aybiztos,hogy szimbózis alakult ki közöttünk,különben nem élne már bennünk,már akiben ,ugyanis a növekvő tisztaság miatt,már sok ember nem fertőződött meg vele,vagy éppen kipusztult az antibiotikumok használata során.
A nyugati népességben már csak 15%-30%-ban fordul elő.
A orvos antropologusok vizsgálták ,3.világban a népesség 100%-a fertőzött,de a gyomorfekély,gyomorrák ismeretlen náluk.
Egy H.pylori kutató felvázolta a globális összefüggéseket,ami a nyugati társadalmakra jellemző:miszerint ahogy a H.pylori kipusztul a népességből,úgy csükken a gyomorrák és a fekély,igenám ,de ezzel egyidőben terjed a reflux és a nyelőcsőrák,és itt válik érdekessé ennek a bacinak a viselkedése,ő nagyon jól érezte magát a gyomrunkban ,szereti ,ha a savasság 2-3 pH körül van .Amikor nő a savasség kis mérget fecskendez a gyomorfalba,amitől csökken a savtermelése.ha a környezet elkezd lúgosodni ,hagyja ,hogy a gyomor végezze a dolgát,ez a dolga legalább 100 ezer éve,de ez a barátság felborult a H.pylori a gazdi ellen fordult,elkezdett fekélyt és gyomorrákot okozni.
Valami igen különös,ahol a népesség 100%-ban fertőzödött nincs gyomorrák,fekély se reflux,vajon mi tőrtént ……..
Mi is az a reflux? Na nézzük csak: a gyomor olyan ,mint egy tartály,amibe belepotyog a megrágott falat,a gyomorsav és a peptin megdolgozzák az ennivalót,hogy a további bélszakaszokban könnyebb legyen az emésztés.A gyomorszájat egy 2-tős gyűrű zárja le-a nzelőcső zároizma és a rekeszizom záróizma.Amikor nyelünk ,nyelőcsövünk (olyan ,mint egy kigyó,amint áldozatát lenyeli,) kitágul,ettől megrövidűl egy kicsit ,feljebb húzódik kissé a 2 izomgyűrű eltávolodik egymástól,sok emberben ez az idők során így is marad,mert a nyelőcső záróizom felkerül a rekeszizom fölé,van olyan is aki így is születik,ezt hívják rekeszizomsérvnek, a két izomgyűrű nem dolgozik össze ,és kialakul a reflux,a gyomorsav tartalma felkerűl a nyelőcsőbe,kimaródik és kialakul a nyelőcsőrák.
Mi nyitja ki a zárógyűrűt? Amikor egy falatot lenyelünk ,levegőt is nyelünk vele,amit időnként felböfögünk,ha a gyomor teli van ,ekkor is kerólhet fel sav a nyelőcsőbe,vagy elvagyunk hízva ez is nyitogatja a zárógyűrűt,meg van egy csomó étel ami ellazítja a zárógyűrűt,pl.paradicsoom,kávé stb…A természeti népeknél miért nem szenvednek a refluxtól?????
Vegyük sorjában,a gyógyszeripar a fentemlített gyógyszereket vetette be H2 blokkoló,PPI….ezek csökkentik a gyomor savasságát,ezután már elveszti jelentőségét a zárógyűrű,senkit sem érdekel már ,hogy nyitva vagy zárva van,de ………ha tartósan csökkentjük a gyomorsavasságát,elégtelen emésztéshez vezet,a B12 vitamin sósav hiányában nem tud aktiválódni ,közvetlen veszély az,hogy a gyomorban van egyfajta zsilip ,ami nem engedi be szájon át bekerűlt bacikat, a sósavba belepottyanva elpusztulnak.Ha ez az úgynevezett zsilip nem működik a a bélrendszerbe kerűlnek a bacik és onnan már nagyon nehéz kipaterolni,ilyenkor fellép egy kóros hasmenés ,legyengülés és elhalálozás,pl . a PPI 50%-kal megnöveli a tüdőgyulladás veszélyét,más bacik a vékonybelet veszik célba,ami puffadást,hasmenést,gürcsüket okoz……stb
A savhiány rontja a kalcium és magnézium felszívódását.
A PPI rendszeresen szedőknél sajnos 3x4x -szer gyakoribb a gyomorrák ésa nyelőcsőrák,tehát pár év elteltével a PPI szedőknél 50 %-kal nő a nem szedőkhöz képest az összhalálozás kockázátade………..azonnal nem dobhatja ki a PPI-t ,mert a sav annyira marni kezdi a gyomorfalat,nyelőcsövet,hogy az szinte elviselhetetlenné válik.Itt kiderűl,hogy a gyógzszeripar nem a gyógyszerrektől való leszokást kutatja,őket a rászokás érdekli.
Nézzük csak mi a külömbség a természeti népek és a nyugati társadalom népességének étrndje között?
A gabonafélék,burgonya,rizs,kukorica,cukor,fruktóz stb a nyugati ember étrendjének 50-70 %-át teszi ki,ezért híznak el,ugyanis a reflux által ,a vékonybélbe lekerűlt bacik a nem megfelően megemésztett ételre rávetik magukat ,reneteg gázt termelnek,ami visszajut a gyomorba és nyitogatja a nyelőcsőszelepet.
Ha nem eszünk ilyesmiket ,akkor a bacik szépen éhen halnak,de ha nem teszik ezt önként segíthetünk nekik a borsmentaolaj kapszulával.
A H.pylori-val addig éltünk békében ,amíg az 1900-as évektől kezdve elkezdtük  ,az egyre több finomított szénhidrátot fogyasztani.

Tehát a paleo és a lowcarb (nem keményítőt tartalmazó növényi eredetű szénhidrátok, zsírok, fehérjéket tarlamazó étrend) étrend igazolta,hogy a reflux 1 hét alatt elmúlik. 

   

Tags
Show More

Related Articles

Hozzászólás

Back to top button
Translate »
Close