Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Nyirokrendszer magyarázata,józan paraszti ésszel – és hasznos jó tanácsok

Nyirokrendszer magyarázata,józan paraszti ésszel - és hasznos jó tanácsok

A képen látható a nyirokcsomók elhelyezkedése

A nyirokrendszer 

A nyirokrendszer a test egészét behálózó nyirokerek és csatornák hálózatából, nyirokcsomókból és nyirokszervekből áll. Fő funkciója a nyiroknedv keringésének biztosítása.
A nyirokrendszer a szervezet két fő keringési rendszere. Elsődleges feladata az immunsejtek és az elhalt celluláris törmelék mozgatása a szervezeten keresztül, ahol eltávolíthatók vagy újrahasznosíthatók. A rosszul működő nyirokrendszer kockázati tényező a rák és egyéb krónikus betegségek kialakulásában.

Míg a modern tudomány és az allopátiás orvosi közösség nagy része töltötte az idejét a véredényrendszer kutatására, a nyirokrendszer a holisztikus közösség megérdemelt figyelmet szentel. Manapság a 21. századi kutatások nagy része mélyebbre merül a nyirokrendszeri funkciók megértésében és dinamikus szerepében az emberi test egészségével.

Mi a nyirokrendszer?

Milyen keveset hallott a nyirokrendszerről, hogy hasonlít a lefolyókhoz. Ha az otthoni csövek bármelyikében zavar keletkezik, a mosdókagyló szagát is tapasztalhatja. Ez az, ahol a részecskék, például a haj és az élelmiszer felhalmozódása a baktériumok táptalajává válik. Rendszeresen tartsa tisztán a csöveket annak elkerülése érdekében, hogy elduguljon, de sokkal nagyobb figyelmet kell fordítania a nyirokrendszerére……..

Az eldugúlt nyirokrendszer súlyos betegségeket és krónikus betegségeket okozhat, amelyek egy gyengített immunrendszerből származnak. A nyirokcsomó “csatorna” eltömődése olyan toxinok felhalmozódásához vezethet, amelyeket a szervezet kezdetben megpróbál eltávolítani. Talán a testszilárdság, a fejfájás, a puffadás, a bőrérzékenység és a hideg végtagok tünetei valójában egy lassú nyirokrendszeri rendszer eredménye, amely javítani kell.

Méregtelenítő stratégiák a nyirokrendszeri funkció javítására

Csökkentse a stresszt
Az alábbi technikák javíthatják a nyirokfolyadék áramlását a testén keresztül, korlátozva mind a mentális, mind a fizikai stresszt a nyirokrendszeren:

-elegendő vízfogyasztás
-jó testtartás
-mély légzéses gyakorlatok
-jóga és pilates
 a szorongás enyhítésére és az immunrendszer működésének támogatására, ezek a gyakorlatok enyhítik a torlódást és ösztönzik a kórokozók eltávolítását a szervezetből.

Hidrotherápiás zuhanyozás,hideg-melegvíz  váltakozva  használata

Sport
A sport lehet az egyik leghatékonyabb és legegyszerűbb módja annak, hogy javítsa a nyirokrendszer működését. Az edzés növeli a szövetek és sejtek oxigénellátását, és serkenti a vérkeringést. Amikor a test nem mozog rendszeresen, a toxinok az izomban maradnak. A hipoxia néven ismert állapot, amelyben oxigénhiány van a test egy részén, nyitva hagyja az ajtót a rák inváziójának és metasztázisának.
Szórakoztató sport a trampulinon való ugrálás (15-20 perc naponta), amelyet gyakran használnak a sportterápiában, hogy segítsenek a sportolóknak a sérüléseket helyrehozni . Ahogy a szervezet a gravitáció ellen mozog, a nyirokrendszert ösztönözik arra, hogy a nyirokfolyadékot áthatják a tartályokon keresztül, és keringenek.

Emésztési problémák esetén,a bélbolyhokban nyirok tórlódás van,ilyenkor a méregtelenítéssel könnyíthetjük meg.Tehát sok víz és sok mozgás ,a feldolgozott élelmiszerek kiszűrése .
Télen sok meleg ital,levesek  ami felmelegíti a tested
Nyáron pedig a hűtés a fontos,nyers gyümölcsök éhgyomorra fogyasztása……

Nirok-Masszázs

Ricinus olajba kevert levendula illóolaj, mely hátfájásra, alvászavarra és egyéb betegségek és problémák megoldására nyújt megoldást!
200 ml ricinusolajba kevert 10 csepp levendula illóolaj,amit következő naptól kezdve használhatjuk.


Ha tetszett a blogom ,oszd meg ismerőseiddel,köszönöm
   


What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Check Also
Close
Back to top button