Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

A legmegfelelőbb édesítőszer az inulin

A legmegfelelőbb édesítőszer az inulin

Az inulin egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és gyümölcsök oligoszacharid részében találhatjuk meg.  Összetett szénhidrátvegyület, amely egyfajta prebiotikum, vagyis a saját bélflóránkat erősíti, támogatja.
Édesít, nem irritálja a hasnyálmirigyet, miközben hatékonyan támogatja a bélbaktériumainkat. Erős szerkezetének köszönheti, hogy a baktériumok nem tudják lebontani, viszont nagyon jó táptalajul szolgál a hasznos baktériumoknak a szaporodásához. A káros baktériumokat nem vonzza magához.

A legnagyobb mennyiségben a csicsóka (jeruzsálemi articsóka) tartalmazza, de megtalálható a mezei katángkóróban és a gyermekláncfű gyökerében is.

A kedvező bélflóra táplálásán és fenntartásán kívül az inulinnak egyéb fontos szerepei is vannak, például előnyösen befolyásolja a bél pH értékét és a széklet tömegét. Szabályozza a koleszterin szintet, csökkenti a szérum triglicerid szintet és a vérnyomást is. Jótékony hatással van a vércukor szint rendben tartására is, szabályozza a cukoranyagcserét.

Inulinszirup. Kiváló alternatíva az édesítésre, cukorbetegek számára is.  Csodálatos édesítőszer, naponta azonban keveset ajánlott fogyasztani belőle, mert figyelembe kell venni azt a hatását, hogy az emésztési tranzitidőt csökkenti, vagyis gyorsabb székletet eredményezhet.

Ha tetszett a blogom ,oszd meg ismerőseiddel,köszönöm

 

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close