Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

A penész gomba-írtó ( jó neve van nem ?!) keverék készítése és alkalmazása

A penész gomba-írtó ( jó neve van nem ?!) keverék készítése és alkalmazása

A penész gomba-írtó keverék készítése és alkalmazása.

Keverjünk össze:
1 csésze fehér ecetet egy negyed csésze frissen préselt citromlevekkel.
Öntsük egy spray palackba.

Spricceljük le a szennyezett felületet és hagyjuk  20-30 percig,hogy hasson.Majd egy dörzsi szivaccsal addig törölgessük amíg eltűnik a penész.
Ne feledd, 2-3 hónaponként ellenőrizni a mosógépet nem jelent -e meg a penész .Takarítsd le a fent leírtak alapján, nem árt egy üres járat a legmagasabb hőfokon egy liter ecettel.Amikor 40 fokon mosod ki a ruhákat ,a penész fertőzést tovább viheted a holmiddal,tehát mindenképpen szabadulj meg tőlük.
A penész tulajdonképpen különböző gombafajták összefoglaló neve.A penész megjelenhet a falakon, a ruhaneműkön, a könyveken és a játékokon.

Asztma és depresszió a penésztől

A penészgombák levegőben szálló spóráit ha akarjuk, ha nem, belélegezzük. Bár nem mindegyik spóra mérgező, szinte az összes irritálja a nyálkahártyákat. Emiatt egy idő után szemviszketés, orrfolyás, torokkaparás, köhögés jelentkezik. Ha pedig sokáig kitesszük magunkat a rossz levegőnek, akkor allergia, asztma, más krónikus légúti betegségek is kialakulhatnak. De a penész bizonyítottan felelős lehet a bőrproblémák, a depresszió, néhány szív- és érrendszeri kórkép, illetve csont- és ízületi megbetegedésekért is. A legveszélyeztetettebbek a gyermekek, főleg az újszülöttek, hiszen a penész nemcsak allergiát okoz, de a többi allergénnel szemben is túlérzékennyé tesz. Így akár más típusú allergiák is kialakulhatnak miatta. Ha pedig valamilyen okból legyengül az immunrendszer, akkor felnőtteknél egyes penészfajták a tüdőszövetet is megtámadhatják. Olyannyira, hogy a kialakuló penésztelepek akár halálos fertőzéseket is okozhatnak.Az a bizonyos fekete gomba ami nagyon veszélyes. latin neve Stachybotrys (fekete penész): Ez rendkívül nagy veszélyt jelent az egészségre,olyan mikotoxinokat hoz létre, melyek különböző egészségügyi
problémákat okoznak, beleértve a tüdővérzést, és súlyos légzési
nehézséget.

Mindenképpen legyünk óvatosak ,télen sűrűn szellőztessük a lakást.

Ha tetszett a blogom ,oszd meg ismerőseiddel,köszönöm

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button