Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Szépítőszerek, tanácsok

Kókusz víz + Rózsa víz folteltávolító arc spray

a bőr szépítő spray

Kókuszvíz + Rózsavíz  folteltávolító az arcbőrön

kókuszvíz

A kókuszvíz esetében is érvényes a mondás, miszerint „nincs új a nap alatt”, hiszen jótékony hatásai miatt a kókuszvizet már az ókorban élő elődeink is használták. Ők még persze nem tudták, amit mi már igen, hogy a kókuszvíz mennyire tápanyagdús nedű, amely gazdag fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban.A kókuszvízben található vitaminok közül a bőrünk szépsége szempontjából a B-vitaminokat és a C-vitamint kell feltétlenül kiemelnünk. Utóbbi részben antioxidáns tulajdonsága miatt fontos, hiszen nem győzzük hangsúlyozni, hogy a káros szabad gyökök felszámolásával milyen sokat tehetünk bőrünk szépségéért. Másrészt a C-vitamin a bőrünk egyik alkotóelemének, a kollagénnek a szempontjából is fontos, ahogy ezt a kollagén jelentőségéről szóló cikkeinkben is olvashattad. A kókuszvízben továbbá a kollagén termelésében szerepet játszó aminosavak vannak, egészen pontosan lizin, glicin és prolin.

Rózsavíz

A rózsavíz gyulladáscsökkentő hatású, ezért segít mérsékelni a bőr pirosságát, irritációját. Kiválóan alkalmazható psoriarisos bőrre, ekcémára,de pattanásra is. Leégés esetén is hatásos.Segít kiegyensúlyozni a bőr pH-ját: A bőrünk enyhén savas kémhatású és ez a savas réteg az egyik védelmi vonala a bőrünknek. Amennyiben a bőr pH-ja eltolódik (például hagyományos tisztítószerek, SLS-tartalmú termékek hatására), akkor a bőr védelmi vonala sérül, kevésbé tudja a bőr hidratáltságát fenntartani vagy éppen sérülékenyebbé válik, könnyebben kipirosodik, begyullad. Mivel a rózsavíz pH-értéke szintén enyhén savas a bőrhöz hasonlóan, ezért a rózsavíz alkalmazása segít fenntartani a bőr természetes pH-értékét. A rózsavíz pontos pH-értéke változhat, minden gyártónál, sőt minden disztillálásnál más és más.A rózsavíz hidratálja a bőrt: egyrészt sok vizet tartalmaz másrészt a bőr pH-jának kiegyensúlyozása révén hozzájárul a bőr természetes vízmegtartó képességének megőrzéséhez, hasonlóan a hylaurisavhoz.

Elkészítése

Egy tálban önts  kókuszvizet,egyenlő mennyiségű rózsavizet. Öntsd bele egy sprayes flakonba és már készen is áll a használatra. Ezt az arc spray hűtőszekrényben egy hónapig tarolható

Használd ezt az arc spray-t bármikor a nap folyamán és lefekvés előtt. Használhatod  naponta kétszer  reggel este.
A kókuszvíz eltávolítja az összes foltot az arcról. Természetes hidratáló hatású.
A rózsavíz pórus összehúzó ,segíti a bőr  pH-értékét szinten tartani . A rózsavíz nagyon jól tisztítja a bőr pórusait.
A kókuszolaj és a rózsavíz kombinációja a legjobb megoldás a bőrtisztításhoz.

ha tetszett a blogom ,oszd meg ismerőseiddel,köszönöm

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button