Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Ha valaki nem szereti önmagát,az nem tesz jót egészségi állapotának ,az megbetegíti a testet

Ha valaki nem szereti önmagát,az nem tesz jót egészségi állapotánakaz megbetegití a testet

Egy anekdota maradt fent Richter Gedeon gyógyszergyár tulajdonosáról.

Amikor már megöregedett,beteg lett ,még akkor sem szedett gyógyszert.A legjobb barátja ,amikor már tényleg nagyon beteg volt azt mondta ,most már tényleg be kellene venned valami gyógyszert,ő így felelt:
Én is tudom meg Te is tudod ,hogy a gyógyszer nem azért van ,hogy beszedjük ,hanem hogy eladjuk.

Ezt kellene minden embernek megjegyeznie ,a gyógyszer egy nagy biznisz ,a pharma industry egy mamut céggé nőtte ki magát,akiket nem érdekel az emberi élet.
Amikor valaki több,mint 4 gyógyszert vesz be naponta ,azt az Isten oltalmazza.
Az orvosok mai feladata olyan ,mint egy futball meccsen ,amikor megsérül valaki ,minél előbb a pályára vissza küldeni.Sajnos itt nemcsak az orvosok hibásak,mert amikor egy beteg orvoshoz megy ,az a célja ,hogy minél előbb vissza mehessen dolgozni,tehát ez elvárás tőlük ……
Évszázadok óta a nyugati orvoslás elválasztotta az elmét és a testet,pedig ez összefonódik.Hogyan lehet egy testet kezelni és figyelmen kívül hagyni a benne lakóját??????
Mi az ami az embert megbetegíti? Milyen jó lenne,ha az ember beszélgetni tudna a testével,akkor nem kellene a sok szurkálás és egyéb dolgok.Köztudott,hogy az orvosok is sok esetben próbálgatnak,találgatnak,vizsgálgatnak,vajon mi lehet a baj,hát akkor bizony nem lenne szükség rá.
Ha valaki nem szereti önmagát,az nem tesz jót egészségi állapotának,ahhoz ,hogy minden jól működjön ,az kell ,hogy megszeressük magunkat,hogy kommunikálni tudjunk vele.
(Ha belegondolunk abba  ,hogy az emberi sejt mennyire inteligens,a napokban kísérletet végeztek ,több ezer km-re szállítottak egy sejtet ,és ahogyan a test reagált az érzelmekre a több ezer km távolságban lévő sejt ugyanúgy reagált.)
Amikor valakinek daganata van pl.el kezd vele beszélgetni,igen nem kell furcsán nézni,a daganattal is lehet beszélgetni,mert ehhez közünk van ,mert ez egy olyan kapcsolat a daganat és a én közöttem amiről bizony beszélgetni kell,és akkor véget ér a háború az ember belső világában,ha közelítünk egymáshoz.A test soha semmit nem tesz véletlenül,előzménye van,van valami ami kiváltja a változást .
Van akinél nagyon gyorsan bekövetkezik a gyógyulás,de van akinél nem,ez azért van,mert ragaszkodik a betegségéhez,betegnek lenni nem jó dolog,de mégis vannak akik berendezkednek rá,elfogadják.
Ha valaki elfogad egy betegséget az ég világon senki sem fogja tudni meggyógyítani őt.Olyan is van amikor a beteg elmegy az orvoshoz és azt mondja ez és ez történt talán ez okozza a problémám,és akkor az orvos azt mondja ,nem ez biztosan nem okoz ehhez hasonló dolgokat.Tehát az intuiciónkat követni kell,sajnos ilyenkor akár a családon belül is van olyan aki meggátol bennünket.De van olyan is amikor gyermekkorból hozunk valami bántalmat ,ami az évek során azután megtámad egy szervet.Ezt úgy lehet elképzelni ,hogy amikor a beilleszkedést választjuk a felemelkedés helyett már a családban is,lemondunk bizonyos dolgokról ,csak azért ,hogy ne tűnjünk ki a csoportból,családból ,hogy elfogadjanak.Ez is elindíthat egy folyamatot a testünkben,amikor önmagunk ellen fordulunk pl.depresszió,pánikroham,alkohol,drog,zabálás,betegségek……..stb ez mind egy belső háború eredménye.
Térjünk vissza a kezeléshez,tehát egy olyan erős képzeletre van szükségünk  ,hogy megváltoztathassam a hozzáállásom és segíthessek önmagamon.Radikális öngondoskodás kell ,hogy létre jöjjön köztem és a testem között.Felelősek vagyunk azért ami a testünkkel történik.
Nálam is volt egy depresszió sok évvel ezelőtt,ami annyira súlyossá vált ,hogy már menni sem tudtam,és levegőt is csak lehajolva tudtam venni. Nem láttam a végét,azt hittem már nincs mit tenni .
Lehet hogy hihetetlen ,de elkezdtem a gondolataimban a fejembe belsejébe bele nézni és ,mint egy padlás ,ami tele van lomokkal kitakarítani.Becsuktam a szemem és láttam a helyiséget ,elkezdtem seperni a sok szemetet ,lapátra sepertem és kilódítottam.Ez nem egy napba tellett ,de sikerült mindent kitakarítani.
Ezt csak azért írtam le ,valahogy így próbálkozzunk .
Dr Budai László kidolgozta a “Szomatodráma” módszert (ez egy játék ,ami 3-5 fős csoportból áll,itt megelevenednek,megszemélyesítik a szerveket),ami arról szól,hogy ha valaki megbetegszik vagy valami más bántalom éri,szeretné megérteni ,hogy valójában mi történik.Ami rendkívül hatékony.
Egy hölgy aki a hajhullástól szenvedett ,és már mindent megpróbált ,elolvasta Dr Budai László :Mit üzen a testünk c.könyvét úgy gondolta megpróbálja , elkezdett a hajhagymáival beszélgetni.Tudom ,hogy ez elég hülyén hangzik,de már a 2. napon a hajhagymái reagáltak a kommunikációra,és 2 hét múlva már rendbe lett.
A betegségért viszont  hálásak lehetünk a testünknek a tünetekért,hogy figyelmeztet bennünket ,hogy valami nincs rendben.

Ha nehéz helyzetben van az ember 4 féle reakció létezik
-áldozattá válni ,amikor nem csinálok semmit (egyre rosszabb lesz minden )
-agresszor az elkövető,amikor aktív vagyok,tevékeny vagyok ( de a dolgok nem jó úton haladnak )
-szemlélő, nem csinálok semmit,nem vagyok aktív
-alkotó,aktív ,konstruktív
Az élet legfontosabb része ,hogy rájöjjünk , hogyan legyünk szemlélő vagy alkotó.
Itt jó irányt ad Szent Ferenc imája:
Uram adj türelmet ,hogy elviseljem amin nem tudok változtatni,(had legyek jó szemlélő amikor úgy alakul).Adj Uram bátorságot,hogy cselekedjem amikor szükséges és adj Uram bölcsességet ,hogy eltudjam dönteni,hogy mikor mi a jó.

 ha tetszett a blogom ,oszd meg ismerőseiddel,köszönöm

.

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button