Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Szemölcs a talpon – és kezelése

Szemölcs a talpon - és kezelése

.
Mi okozza a szemölcsöket?
– egy vírus felelős érte, és megjelenhetnek a test különböző részein. Amikor ezek a talpon vagy sarkon  jelennek meg úgy hívják őket,hogy plantar szemölcsök.A plantar szemölcsök jóindulatú epithelium daganatoknak tekinthetőek. Kemény, szemcsés, húsos , amelyek általában a lábfejen  vagy sarkunkon jelenik meg. Ezek azok a területek, amelyek a legtöbb nyomást vagy súrlódást tapasztalják.
Ha a szemölcsök fájdalmat okoznak, akkor észrevétlenül megváltoztathatjuk a normális testtartást vagy járást. Ami izomváltozást is okozhat.
A legtöbb ember képes ön-diagnosztizálni a plantár szemölcsöket, de ha nem , akkor orvoshoz kell fordulnia. Az orvos nagyon könnyen képes azonosítani a plantár szemölcsöket laboratóriumi vizsgálattal.
A plantar szemölcsök nagyon fertőzőek és könnyen terjednek. A két fő módja a terjedésnek.- például ölelés vagy kézfogás. A második a bőre érintkezésbe kerül .egy takaróval….stb . Mivel a plantar szemölcsök fertőző elváltozások, karcolással a bőrön keresztül is terjedhetnek. A szemölcs ,ha megsérűl vérzik , ami egy újabb terjedésre ad okot.
Puszta kézzel nem szabad megérinteni őket,mert akár az ujjunkra is átterjed. Ügyeljen arra, hogy a lábát tisztán és szárazon tartsa, és naponta cserélje zoknit és lábbelit. Mindig viseljen cipőt,ha strandon,zuhanyzóban jár.

Kezelése:
1.Zinc-kapható tabletta formájában, amelyet szájon át vagy közvetlenül a szemölcsre kell tenni,egy kis vízzel krémet készíteni
2. Ezüst nitrát-melyet közvetlen a szemölcsre kell tenni.
3.Közvetlen a szemölcsre teafa olajat cseppenteni. 

Ezeket a szereket addig kell használni folyamatosan amíg el nem múlnak a szemölcsök

Ha tetszett a blogom ,oszd meg ismerőseiddel ,köszönöm:

 
 

Google Fordító cégeknek:Fordítói EszközökWebhelyfordító
What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button