Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Olvasmányok

A lusta emberek általában gyorsabban elvégzik a dolgukat.Miért ??????

 A lusta emberek általában gyorsan elvégzik a dolgukat.Miért ??????

Folyamatosan azt mondják, hogy a fizikai inaktivitás, és az hogy nem aknázzuk ki az élet minden percét, nem tesz jót nekünk, és ez a legrosszabb, amit tehetünk.
Így a lustálkodást mindig egyfajta bűntudattal űztük.  Ez azonban nem feltétlenül a teljes igazság. Természetesen az aktív és mozgásban van rengeteg jó dolog, de a lassabb élet nem feltétlenül rosszabb választás.
Először is, annak ellenére, hogy a felnőtteket nem bátorítják déluti alvásra, kiderült, hogy a délutáni szunyokálás nagyon jót tesz a szervezetünknek.
Ugyanígy, ha lassúság és a lazítás is hibának számít, pedig messze nem az. Tanulmányok kimutatták, hogy diákok esetében kiváló módszer a teljesítmény ösztönzésére, a kreativitás és a motiváció növelésére.
Tisztázzuk a dolgokat: nem arra bíztatunk, hogy töltsétek  az életeteket a kanapén fekve, tévénézésssel és nassolással, de meggyőződésünk, hogy hasznos lenne néhány percet naponta pihenéssel tölteni, különösen, ha szükségét érezzük.
Segít a nap hátralévő részét frissebben és energetizáltabban tölteni.
Megmagyarázzuk, hogy a lustaság jó dolog, ezért legközelebb te is nyugodtan leülhetsz egy kicsit, élvezheted a pihenéssel töltött időt, nem kell bűntudatot érezned.
Először is a lustaság teljesen normális, mivel az emberek lazításra lettek teremtve, ugyanis a test próbálja megőrizni az energiáit. Télen az emberi test több melatonint termel, ezért álmosak is vagyunk, nyáron pedig a meleg akadályozza meg a túlzott aktivitást.
A lustaságnak ugyanakkor mentális és fizikai haszna is van, ezek a következők:
Javítja az edzések eredményét
Bár ez kissé ellentmondásosnak tűnik, ha lusta vagy, akkor nem töltöd az egész napot edzéssel, de rövidebb, és nagyobb intenzitású edzésre fogsz összpontosítani. Ez elegendő időt hagy majd arra arra, hogy élvezd a napot, de meglegyen a testmozgás is. Tanulmányok kimutatták, hogy a rövidebb, intenzív edzés a pihenés után elősegíti a testsúlycsökkentést, és sokkal hatékonyabb, mint egy hosszú, nem olyan aktív edzés.
Csökkenti a vérnyomást
A stressz negatívan befolyásolja az egész szervezetet, befolyásolja a pulzusszámot és a vérnyomást, ami szorongáshoz vezet. A pihenés, a mély lélegzés pihenteti a testet és az elmét, alacsonyabb vérnyomást eredményez és békésebb elmét.
Stimulálja a kreativitást
Számos tudós, feltaláló állt elő a legfényesebb ötletekkel pihenés közben, amikor nem irányította  a gondolatait. Ha hagyod, hogy az agy teljesítse a feladatait és megszervezze a saját működését, számos új és érdekes dolog fog az eszedbe jutni. Másrészről, túl erősen akarunk valamit kitalálni, az gyakran kontraproduktív.
Erősíti a problémamegoldó készséget
Ha hagysz az agyadnak időt, hogy megtalálja a megoldásokat, akkor sokkal produktívabb lesz.  Ez nem jelenti azt, hogy nem szabad tenni a problémák megoldásáért és várni kell, hogy a dolgok önmaguktól megtörténjenek, de meg kell határozni, mikor kell leginkább ellazítani az elmét, hogy egy idő után visszaállíthassa az optimális teljesítményét.
Fejleszti a hatékonyságot
Az egész világon ismert és elismert Agatha Christie azt állította, hogy “a találmány szerintem közvetlenül a lélekben keletkezik … A baj megelőzésére”, hisz abban, hogy számos olyan találmány, amely megkönnyíti életünket a lustaság eredménye.
A lustaság is arra kényszerítheti az embert, hogy felgyorsítsa a teljesítményt, csak hogy gyorsan befejezze és megmentse a pihenéshez szükséges időt. Az októl függetlenül  a lusta emberek általában gyorsan elvégzik a dolgokat.
A jelen pillanat értékelése
A lustaság hasonlít a meditációra, ugyanúgy értékeli az aktuális pillanatot. Egy adott pillanat élvezete, mint például a reggeli kávézás, egy virágillat a kertben, a tájban való gyönyörködés, ellazít bennünket, és segíti a feltöltődést.
Támogatja a reflexiót
Amellett, hogy felébreszti az innovatív gondolatokat, a lustaság filozófiai ötleteket is teremt. Pihenés közben egy ember elkezdhet megoldani néhány összetett kérdést, és megismerheti a hatékonyabb módszereket.
Ez a dolgok és emberek életének jobb megértéséhez is vezethet.

 Ha tetszett a blogom oszd meg szeretteiddel,barátaiddal,hogy ők is tudjanak róla:

 

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button