Illó olajokkal kapcsolatban

Az életmentő Cédrus illóolaj

Az életmentő Cédrus illóolaj

A cédrus illóolaját használjuk akkor, amikor úgy érezzük, hogy erőtartalékaink kimerültek. Legyen szó akár fizikai akár lelki erőhiányról, a cédrus illóolaja segíteni fog. Csodás tisztító ereje megújítja úgy a testet, mint a lelket, mert kisöpri azt, ami felesleges. Az atlaszcédrus az egyik legjobb nyiroktisztító olajként ismert az aromaterápiában. Felveszi a harcot a szövetekben tárolt felesleges nedvességgel és zsírral, serkenti azok kiürülését, fokozza a vérkeringést, és az anyagcserét.

Ha cédrusolajjal gazdagított fürdőt veszünk, a bőrön át ható illóolaj elindítja a tisztító folyamatokat, miközben a légzés útján ható illat mozgósítja az életerőt, az életenergiát. Tegyünk egy evőkanál tejszínbe 5 csepp atlaszcédrus illóolajat, és 5 csepp bergamott illóolajat, keverjük el, majd adjuk a fürdővízhez.

Készíthetünk testbedörzsölő keveréket is a cédrusolajból, hogy a test pangó folyamatait az elakadásból kimozdítsuk. Ebben az esetben érdemes olyan illóolajokkal párosítani, melyek tovább fokozzák az elérni kívánt hatást:

Atlaszcédrus (Cedrus atlantica)      30 csepp
Ciprus (Cupressus sempervirens)   20 csepp
Pacsuli (Pogostemon cablin)          10 csepp
Citrom (Citrus limonum)                60 csepp
Szezámolaj (Sesamum indicum)     48 ml

A nedves bőrön oszlassunk el a keverékből 30 cseppet, különös tekintettel a nyirokpontokra, naponta egy alkalommal.

HA tetszett a blogom ,oszd meg barátaiddal  mind azokkal akik fontosak neked ,hogy Ők is tudjanak róla

Tags
Show More

Related Articles

Hozzászólás

Back to top button
Translate »
Close