Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Olvasmányok

Hogyan tudsz megszabadulni a megfelelési kényszertől

Hogyan tudsz megszabadulni a megfelelési kényszertől

 


A világ megváltoztatása mindig önmagunk megváltoztatásával kezdődik…..Nézz önmagadba, keresd meg, hogy mik az igazán fontos dolgok az életedben, és tudj nemet mondani arra, ami nem az. Nyugodtan, határozottan, indulatok nélkül, békében önmagammal, és békében a világgal. Nem érdekel. És megyek tovább az utamon. Könnyedén, nem cipelve fölösleges terheket.Ahhoz viszont, hogy képes legyél hatékonyan le……ni a dolgokat, elfogadásra van szükség. Elsősorban el kell fogadnod önmagadat, utána pedig el kell fogadnod másokat is olyannak, amilyenek. Lásd meg mindenben és mindenkiben vagy a jót, vagy a hasznosat, még ha időnként nehéznek tűnik is ez. Vannak seggfejek, igen. Vannak igazán rossz dolgok is, de ha semmi jót nem látsz, akkor keresd meg, hogy mire használhatod azt, ami veled történt. Mert mindig fel tudod használni valamire. Ha nem, akkor nem a körülötted lévő sok rossz dolog az igazi probléma, hanem a benned lévő fölösleges szemét.
Amikor megérted, hogy nem attól vagy jó ember, ha mindenhol és mindenkinek megfelelsz, hanem attól, ha ma kicsit jobb vagy, mint tegnapi önmagad, akkor képes leszel indulatok nélkül, a belső béke által vezérelt tudatos őszinteséggel le……ni a  dolgokat. Megszabadulsz attól a kényszertől, hogy másokkal elfogadtasd önmagad – mert a másik ember véleménye soha nem hozzád tartozik, hanem ő hozzá. És ha ezt tudod, akkor megérted azt is, hogy ha egy másik ember elfogad Téged olyannak, amilyen vagy, az jó, ha viszont nem, akkor nincsen helye az életedben.

Ne pazarold az energiádat olyan emberekre és olyan dolgokra, akik és amik nem viszik előbbre az életed. Ha megpróbálnak visszahúzni, nyugodtan és határozottan tagadd meg őket. Nézz önmagadba, emlékeztesd magad, hogy számodra mik az igazán fontos dolgok, és ennek tudatában egy békés, mosolygós “nem érdekelemmel” nyugtázd az eseményt, mely az imént még az életed része lehetett volna, de úgy döntöttél, hogy nem lesz az,mert nem érdemes.

„A művészet nem más, mint eltávolítása mindannak, ami szükségtelen.”
(Picasso)Ha tetszett a blogom kérlek oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel ,
szeretetteiddel ,hogy Ők is tudjanak
róla:

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button