Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Olvasmányok

Több évtizedes munkával, alapos stratégia alapján felépített rendszer van az Orbán-vagyon mögött

Több évtizedes munkával, alapos stratégia alapján felépített rendszer van az Orbán-vagyon mögött

Halála előtt Ferenczi Krisztina így nyilatkozott:
 Több évtizedes munkával, alapos stratégia alapján felépített rendszer van az Orbán-vagyon mögött, és jóval többről van itt szó erkölcsileg megkérdőjelezhető vagyonosodásnál: alattvalói és vazallusi függésre épített, új állammodellről – mondta Ferenczi Krisztina utolsó interjújában, amit a Népszabadságnak adott három nappal halála előtt.

Ferenczi Krisztina oknyomozó újságíróként dolgozott. Az Orbán-bányákról írt Magyar Hírlap munkatársai 2001-ben az Év újságírójává választották. 2006-ban jelent meg Szüret – Az Orbán-vagyonok nyomában című könyve, majd 2014-ben A Narancsbőr.

Utolsó interjújában arról beszélt, hogy Orbán Viktor személyes vagyonosodását sokáig még a sajtómunkások is huszadrangú kérdésként kezelték, őt pedig „tapintatosan hülyének nézték”, amiért éppen ezt a területet vizsgálta. Úgy látta: alaposan átgondolt stratégia van a miniszterelnök és köre gazdagodása mögött, amelynek kiviteli tervei valószínűleg még „Simicska Lajos briliáns agyában születhettek meg a kezdet kezdetén”.

Ferenczi Krisztina az utána következőknek azt javasolta: elsősorban azt kellene majd tovább vizsgálniuk, hogyan született meg az Orbán-közeli kör, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és a többiek vagyona.

„Ha megyünk is kifelé a jogállamból, azért minden közpénzes tranzakciónak nyoma kell maradjon, és ez alighanem ezután is így lesz. Annak a megértése a legsürgetőbb, hogy kik ők valójában, és mi a szerepük az Orbán-rendszerben, a pénz, a vagyon és a hatalom körforgásában” – fogalmazott.

 Szerinte a 25 éves, szisztematikus építkezés és az ellenfelek végtelen kényelmessége, rövidlátó ostobasága vezetett a mostani kormány sokáig szinte korlátlan törvényhozó hatalmához. Orbán Viktort az interjúban nagyon dörzsölt hatalomtechnikusnak nevezte, aki mögött a másik oldal fokozatosan lemaradt. A miniszterelnök és körének felemelkedésében nagy szerepe volt az évtizedes Puch–Simicska-összebútorozásnak is, ami tulajdonképpen nyílt titok már – tette hozzá.

Ferenczi Krisztina úgy látta: ezen folyamatok ellen leginkább az öntudat erősítésével és a hozzáférés növelésével lehet fellépni, meg kell próbálni mérsékelni a kiszolgáltatottságot. Ehhez jó eszköz lehet az internet, amelyet nemcsak a gyerekek, a szülők is használhatnak, információszerzésre, tájékozódásra, ügyintézésre is. “A tájékozódás esélye és az öntudat teheti a legtöbbet a cseléd-Magyarország visszatérése ellen” – fogalmazott.
Magánvélemény:
A pókháló mindenhová elér, a legkisebb településeket is befonja, és a közepén Orbán Viktor ül. Nemcsak az általa kontrollált törvényhozás szolgál számtalan esetben személyes érdekeket, de a teljes fideszes politikai osztály és a közigazgatás is Orbán kegyeitől függ, helyben pedig a közmunkát is a polgármester adja, és ha nem vagy vele jóban, akkor éhen hal a családod. Ergo: pofa be, ez az egyetlen érvényes szabály. Ezeken a helyeken, ezekben a helyzetekben semmilyen politikai jogok nem érvényesek……………

Ha tetszett a blogom oszd meg barátaiddal ismerőseiddel akiknek szüksége van
rá ,hogy Ők is tudjanak róla:

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button