Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Az autoimmunbetegségről amit illik tudni

Az autoimmunbetegségről amit illik tudni

Dr. Mercola:

“Van-e valamilyen megoldás erre a kezelésre, anélkül, hogy erős gyulladáscsökkentő gyógyszereket szednénk, amelyeknek gyakran komoly mellékhatásai vannak?”

Az autoimmun betegségek ebben az országban óriási probléma. Összességében az autoimmun betegségek a nyugati országokban több mint 80 millió,az  Amerikai lakosság öt százalékát érintik.
Ezek közé tartoznak az 1-es típusú cukorbetegség, a lupus, a reumás ízületi gyulladás, a szklerózis multiplex, a vastagbélgyulladás, a Crohn-betegség és több tucat mások, de mindegyiknek van egy közös vonása: a szervezet támad.

Az autoimmun betegségek, mint a reumás ízületi gyulladás ami gyakran okoz olyan kihívó tüneteket, mint a fájdalom, duzzanat, fáradtság és fogyatékosság.

Gyökerükben egy központi biokémiai folyamat kapcsolja össze ezeket a látszólag különböző betegségeket: az elszabadult immunválasz, amelyet szisztémás gyulladásnak neveznek, elkerülhetetlenül a szervezetben támadja meg saját szöveteit.

Az immunrendszerének feladata az, hogy megvédjen téged a betolakodókkal vagy idegen mikrobákkal, méreganyagokkal vagy rendellenes sejtekkel szemben, mint például a rákos vagy idegen élelmiszer-fehérjék (allergének). Képzeld el az immunrendszeredet, mint egy hadsereget, amely egyértelműen megkülönbözteti a barátot az ellenségtől.Az autoimmunitás akkor következik be, amikor az immunrendszer zavart lesz, és a saját szöveted támadja meg. Az immunrendszerünk azért van,hogy megvédjen  a fertőzésektől, toxinoktól, allergének vagy stresszválasz. Néha és nem teljesen ismert okokból az immunrendszer irányítja az ellenséges támadást az ízületekre, az agyra, a bőrre, és néha az egész testre.
A hagyományos orvoslás gyógyhatású gyógyszereket állít elő a gátlására, blokkolására vagy anti-dologra, és nem válaszol egy egyszerű kérdésre: Miért kezdődik el egy ilyen támadás ???
Itt most elmesélek egy tőrténetet:
Isabel története

Isabel, egy aranyos tízéves lány Texasból, aki szereti a lovakat ,szeret lovagolni., évekkel ezelőtt lépett be az irodámba az egyik legsúlyosabb autoimmun betegségben, amit valaha láttam. Az arca és az ízülete megduzzadt, és az immunrendszer egész testét megtámadta, beleértve az izmait, a bőrét, az ízületeket, az ereket, a májat, a fehér és a vörösvérsejteket.
Isabel nem tudta összeszorítani a kezét. Az ujjai és lábujjai csúcspontjai örökösen hideg volt Raynaud-betegségtől. Olyan kiütések csúfitották helyes kis arcát, amelyek éveken át égették és ingerelték a bőrét. Fáradtnak és szánalmasnak érezte magát, és elvesztette a haját.

Az Isabel háromhetente eleven dózisú intravénás szteroid-adagokon volt, csak azért, hogy életben tartsa, és prednizonot, aszpirint, savas blokkolókat és metotrexátot, egy kemoterápiás gyógyszert szedett naponta az immunrendszer blokkolására..

Annak ellenére, hogy ezeket a mega-dózisú gyógyszereket szedte, még mindig nem volt jobb, és a laboratóriumi tesztjei még mindig abnormálisak voltak.

Orvosai egy újabb erős immunrendszert (TNF-alfa blokkolót) akartak felvenni a gyógymódok kezelésébe, amelyet már szed. Ez a gyógyszer növeli a rák és a halál kockázatát a túlérett fertőzések miatt, mert megakadályozza az immunrendszert a fertőzések elleni küzdelemben. A gyulladás lelassul, így az autoimmun tünetek enyhülhetnek, de : fokozott kockázat a rák és a fertőzés számára.
Két hónappal azután, hogy először láttam Isabelt, amikor megvizsgáltam és kezeltem a gyulladás alapjául szolgáló okokat – utána, ahogyan azt mondja, ő “abba hagyta a glutént, a tejterméket és a cukrot”– tünetmentes volt. Kevesebb mint egy év alatt teljesen egészséges volt, vérvizsgálatai normálisak voltak, és minden gyógyszerét elhagyta.
Amikor azonosítjuk az alapforrásokat, meg tudjuk gyógyítani a testet. Ezek az okok közé tartozik a stressz, a rejtett fertőzések, az ételallergia vagy az érzékenység, a mérgező expozíció, a genetikai hajlam, a tápanyaghiányok és a szivárgó bél.

Tény, hogy mindössze öt oka van minden betegségnek:

allergének
mikróbák vagy a bélben lévő egyensúlyhiánya
toxinok
Szegény diéta
Feszültség,stressz

Több féle betegséget okozhatnak ,mint például autoimmun betegséget.

Ha a szervezetben a gyulladást le kívánja küzdeni, meg kell találnia a forrást. Az orvosokat többnyire a betegség tünetei alapján diagnosztizálják.
A Functional Medicine megközelíti a betegség diagnosztizálását és kezelését. A nem tünetekkel kapcsolatos okokra koncentrál, amelyek a génjeink dinamikus hatásának megértésén alapulnak, ami túlmutat azon, hogy a betegségeket a címkén alapuló betegségek egyszerűen kezeljék.

A Functional Medicine tanítja a szakembereket, hogy megértsék a testet mint rendszert; keresni kell  a betegség okait; hogy megértsék a szervezet alapvető funkcionális rendszereit, ahol változások vannak és hogyan állítható vissza az egyensúly; Hogy megértsük a tüneteket és a szervek közötti összefüggéseket.

Ez a megközelítés alapvetően más módot kínál az orvosi problémák megoldására, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megfejtsük a betegség eredetét és azonosítsuk a tünetekhez vezető biológiai zavarokat. És ez vezetett engem Isabel történetéhez.

 Az akadémikus orvoslás /Schulmedicin/ és a
természetgyógyászat mellett létezik egy másfajta segítség, vagy kiegészítés.Ezt
szellemi útnak, elmekontrollnak vagy hitnek nevezik. Albert
Schweitzer:”nemzedékünk legnagyobb felfedezése, hogy az emberiség
gondolkodása megváltoztatásával életét is képes megváltoztatni
” Dr.
Irving Oyle.” a gondolatok és szellemi képek alkalmasak arra, hogy a
testben fiziológiai változásokat támasszanak”

Itt még megemlíteném :Dr Gelléri Julianna ( új medicina,biologika) ,egy rendkívüli ember,orvos :
“Tanultam a betegségek lelki, spirituális okáról, mely segített a
hollisztikus kép kialakításában. Mivel az akadémikus orvoslás során azt
láttam, hogy főleg a tüneteket szüntetjük meg, további utakat kerestem.”

“2012-ben ismerkedtem meg a Recall Healing-gel, ami az Újmedicina
kiegészítése. Oknyomozás, hogy miért pont az és akkor történik velünk,
feltérképezése a családi klánunk történetének.”

Ha tetszett a blogom oszd meg barátaiddal ismerőseiddel akiknek szüksége van
rá ,hogy Ők is tudjanak róla:
 

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button