Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Rákos betegek követeljék a nagy dózisú (20.000 mg)C-vitamin infúzióban

Rákos betegek követeljék a nagy dózisú (20.000 mg)C-vitamin infúzióban

Egészségügyi Törvény ide vonatkozó pontjai:

6. § Minden betegnek joga van sürgős szükség esetén ő az
életmentő, illetve a súlyos vagy maradandó egészségkárosodás megelőzését
biztosító ellátáshoz, valamint fájdalmának csillapításához és
szenvedéseinek csökkentéséhez.

8. § (3) A beteg bármely, a kezelőorvos által megállapított
diagnózissal, illetőleg javasolt terápiával, valamint
fekvőbeteg-gyógyintézetből történő tervezett elbocsátásával vagy más
egészségügyi szolgáltatóhoz történő beutalásával kapcsolatban
kezdeményezheti más orvos által történő vizsgálatát.

Weixl-Várhegyi László természetgyógyász levele..
Továbbítom…
————————————————————————————–
Rákos betegek követeljék a nagy dózisú (20.000 mg)C-vitamin infúzióban való bejuttatását a szervezetükbe! Joguk van rá!

TAGADJUK MEG A KEMOTERÁPIÁT, MEG A SUGÁRKEZELÉST!

Minden magyarnak törvény adta joga C-vitamin terápiát kérni, azzal együtt, hogy

visszautasítja az immunrendszert romboló kemoterápiát és az esetleges sugárkezelést.

Minden magyar kórház kötelessége ezt a kérést teljesíteni.

Egészségügyi Törvény ide vonatkozó pontjai:

6. § Minden betegnek joga van sürgős szükség esetén ő az életmentő, illetve a

súlyos vagy maradandó egészségkárosodás megelőzését biztosító ellátáshoz,

valamint fájdalmának csillapításához és szenvedéseinek csökkentéséhez.

8. § (3) A beteg bármely, a kezelőorvos által megállapított diagnózissal,

illetőleg javasolt terápiával, valamint fekvőbeteg-gyógyintézetből történő

tervezett elbocsátásával vagy más egészségügyi szolgáltatóhoz történő

beutalásával kapcsolatban kezdeményezheti más orvos által történő

vizsgálatát.

E sorok írásakor Magyarországon – állami kórházban – egy rákos beteg már részesül

C-vitamin terápiában, aki nem kap mellette sem kemoterápiát, sem sugárkezelést.

Ehhez az alábbi nyilatkozatot kell tenni :

NYILATKOZAT

(minta)

Alulírott …………………………………………………………………… (születési hely,idő,személyi szám stb.)

………………………………….. alatti lakos saját erkölcsi és anyagi felelősségemre kérem és vállalom

a mellékelt protokoll szerinti intravénás C-vitamin kezelést.

Az ebből esetlegesen előforduló szövődmények tekintetében lemondok a ……………………………

Kórházzal szembeni minden kártérítési igényemről.

…………………………, 2011. ………. ………

………………………………………………..

aláírás

Tanúk:

…………………………………………… ……………………………………………….

aláírás aláírás

Név, cím, szem.ig.sz. stb. Név, cím, szem.ig.sz. stb.

Amennyiben adott intézmény vissza akarja utasítani a beteg vagy családtagja(i)

kérését, kérje meg, tegyék ezt írásban és forduljon a kórház betegjogi

képviselőjéhez.

A szájon át adott C vitamin felszívódása nem éri el azt a plazma C vitamin szintet, amit az intravénásan adott esetben mértek. Emellett azt is leírták, hogy az intravénásan adott C vitamin a ráksejtekre nézve toxikus (6).

A legtöbb emlős, az ember, és a főemlősök az L-gulonolakton oxidáz hiány miatt nem képesek előállítani glukózból a C vitamint. Ezért a megfelelő mennyiséget tápanyagokból és kiegészítőkből kell felvenni. A C vitamin, mint antioxidáns központi szerepet játszik a lizinből történő L-karnitin szintézisben, az ingerületátvivő anyagok szintézisében, a citokrom p-450 aktivitásában, a koleszterol anyagcserében, az exogén anyagok méregtelenítésében (7-10). Amikor nagy dózisban adják akkor a C vitaminnak “energiageneráló” hatása lehet (11). Az egészséges emberekéhez hasonlítva a rákos betegek C vitamin szintje a vérben szignifikánsan csökken, mert a rákos pácienseknek több C vitaminra van szükségük (12, 13). A végső stádiumú, rákos betegeknek, akiknek kevesebb, mint 6 hónap túlélést állapítottak meg, a jobb életminőség ugyanolyan fontos, mint a rák kezelése. Ennek a tanulmánynak az a célja, hogy a nagydózisú C vitaminkezelés után megvizsgálják az életminőségben bekövetkezett változásokat.

A C vitamin terápiás jelentőségét – beleértve a rákellenes hatását, pozitív befolyását a központi idegrendszerre és a mentális képességekre, hatását a fájdalom enyhítésére, közreműködését az energia keletkezésében – valószínűnek tartották, amikor végső stádiumú rákos betegeket kezeltek vele. A C vitamin rákellenes hatásai: a tumorsejtek fokozott citotoxicitása, kollagén szintézis befolyásolása, antioxidáns hatása, immunrendszer serkentése és bizonyos aminosavak koncentrációjának befolyásolása. Először, a ráksejtek legyőzésének mehanizmusa magyarázza, hogy a C vitamin a vérben dehidroaszkorbátsavvá oxidálódik, ami a glükóz transzporttal szabadon átjut a sejtmembránon. Amikor a dehidroaszkobátsav bejut a ráksejtekbe a glutation aszkorbinsavvá alakítja (C vitamin), amely nem juthat ki a ráksejtből.

Ez az aszkorbinsav aztán ismét dehidroaszkorbáttá alakul és H2O2 -t produkál, ami károsítja a ráksejteket (15). A ráksejtek környékén magasabb C vitamin szintet találtak, mint a normál sejtek körül (16). Casciari és munkatársai közölték, hogy a tumorsejtek apoptózisa az összes páciens 42.9 % -ában, a nekrózis 24.4 %-ában figyelhető meg, ha a páciensek vérében a C vitamin szintje 11.2 mM volt. Leírták, hogy az apoptózis 57.6 %-ra, a nekrózis 33.1 %-ra emelkedett, ha a plazma C vitamin szintje magasabb, 33.7 mM volt (17). Másodszor a kollagén szintézis fokozódása gátolja a ráksejtek növekedését, ami a ráksejtek apoptózisához és nekrózisához vezet (18). A ráksejtek kollagenáz enzimet bocsátanak ki, ami oldja a sejtek és szövetek közti kollagént. Ez azt jelenti, hogy az enzim feloldja a bazális membránt. A kollagén állapota és az extracelluláris hálózat képessé teszi a ráksejteket, hogy bejussanak és károsítsák a normál szöveteket. A C vitamin által fokozott kollagén szintézis növeli a membrán mechanikai integritását és kohézióját, így megakadályozza a ráksejtek növekedését.

Harmadszor a C vitamin antioxidáns tulajdonsága megakadályozza a szabad gyökök okozta ráknövekedést (3, 19). Igen érdekes, hogy a ráksejtek felveszik a C vitamin oxidált formáját. Negyedszer a C vitamin elősegíti az immunrendszer működését, növeli a fertőzések elleni harcban szerepet játszó fehérvérsejtek számát és az interferon szintet, így a ráksejtek visszaszorulnak és megsemmisülnek (20, 21). Végül a testfolyadékokban a C vitamin meg tudja változtatni bizonyos aminosavak szintjét, kimeríti a tumor gyors növekedéshez szükséges lysine és cytein aminosavak optimálisan szükséges mennyiségét (22, 23).

A C vitamin hatása a központi idegrendszerre és a mentális képességre a következő mechanizmuson alapszik: Először a megnövekedett cAMP szint képessé teszi a C vitamint, hogy blokkolja a foszfodiészterázt (cAMPlebontásáért felelős enzim), így a cAMP nem bomlik le (24). A vér emelkedett cAMP szintje fokozza a mentális képességet. Másodszor a C vitamin szintén megakadályozza a toxikus ingerületátvivő anyagok kialakulását. A C vitamin hiánya beindítja az adrenalin és a noradrenalin oxidációját, adrenalokrom és noradrenokrom keletkezik melyeknek toxikus hatása különböző problémákat vet fel (25).

A C vitamin hatásának a fájdalom enyhítésére számos magyarázat van (26). Először cAMP által serkentett gyulladás ellenes hatása van, ami emeli a szteroid termelést. Másodszor csökkenti a vér Ca szintjét és növeli a csontok Ca felvételét, következésképen enyhül a csont fájdalma (27).

Az utóbbi időben felfedezték, hogy a C vitamin támogatja a test energia utánpótlását (28). Ezt a vitamin az oxidációs redukciós potenciáljával oldja meg, ugyanis képes elektronokat adni a mitokondrium elektron szállító rendszerének, az energiatermelés növeléséhez.

Mióta Szentgyörgyi 1928-ban először közölte a C vitamin hatásosságát, tanulmányok jelentek meg ebben a témakörben és a rákellenes hatása még jelenleg is vitatéma. Cameron és munkatársai szerint a vitamin előnyös a rákkezelésben. Viszont a Mayo Klinika szerint nincs rákellenes hatása (5). A vizsgálatokat végzők, az ellentétes eredmények miatt, idézték a különböző kezelési módszereket. Korábban, intravénásan 10g C vitamint alkalmaztak és ugyanakkor szájon át is adták, később aztán csak szájon át. Padayatty és munkatársai bizonyították, hogy nehéz elérni a plazma 220 M/L C vitamin szintjét, ha csak szájon át adják. Ez a szint szükséges a rákellenes hatáshoz és intravénás adással elérhető (6). Eredményeik tudományos alapot adtak ahhoz, hogy a C vitamint intravénásan alkalmazzák a rák gyógyításában.

A C vitamin vizoldékony és nagy dózisban alkalmazva sem toxikus. Ez a kezelés csak úgy alkalmazható, ha a páciens nem szenved glukoz6foszfát dehidrogenáz hiányban (29). Ezeknél a pacienseknél hemolizis léphet fel. Mielőtt a kezelést alkalmaznák, tesztelni kell, hogy van-e ilyen hiányosság.

Bár a rákellenes hatással kapcsolatban még mindig van ellenvélemény, a C vitamin használata úgy tekinthető, mint, egy biztos és hatásos terápia a végső állapotú rákos betegek

életminőségének javítására.

Dr. Linus Pauling azért kapott Nobel díjat 1952-ben (azóta is Ő a egyedüli orvos, aki egyedül is kapott orvosi Nobel-díjat!, az elsőt a Szentgyörgyivel közösen kapták a C-vitaminért)), mert megállapította és tudományosan igazolta is azt a megállapítását, hogy egy felnőtt embernek naponta 16.000 -20.000 mg C-vitaminra van szüksége. Ő maga is annyit szedett, s én is már jó 10 éve napi 20-25 ezer mg-nyit viszek be a szervezetembe nyújtott felszívódású C-1000-sek formájában (4000mg), valamint 16-20 ezer mg-ot patikai aszkorbinsavval, desztilláltvízzel és csipkebogyószörppel készített 1 literes ital formájában, a nap során apró kortyokba elosztva fogyasztom el.

Weixl-Várhegyi László a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője, a Magyar Természetgyógyászok  és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja, természetgyógyász, ny.r.mérnök-alezredes

Ha tetszett a blogom oszd meg barátaiddal ismerőseiddel akiknek szüksége van rá ,hogy tudjon erről:

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button