Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Olvasmányok

Mi a valóság a Kóla hatásáról a szervezetre…..

Mi a valóság a Kola hatásáról a szervezetre

Indiában a farmerek rovarirtó szerként használják a kólát, mivel jóval olcsóbb megoldás, mint a speciális rovarirtók.

Az első 10 perc

Egy pohár kólát, ha megiszol, 10 teáskanálnyi cukor támadja meg a testedet (a napi javasol bevitel 100 százaléka). Azért nem okádsz rögtön a túlzott édességtől, mert a foszforsav elfedi az ízét, így benn tudod tartani.

20 perccel később

A vércukor felszökik, ami az inzulin kirobbanó termelését eredményezi. A máj erre úgy felel, hogy minden cukrot, amihez csak hozzáfér, zsírrá alakít át. (És ebben a pillanatban abból, bizony, nincs hiány).

A 40. percnél

A koffein teljes mértékben felszívódott. A pupilláid hatalmasak; a vérnyomásod felugrik; reakcióként a máj még több cukrot fecskendez a véráramba. Az adenozin receptorok az agyunkban gátlódnak, ami megakadályozza, hogy álmosságot érezz.

45 perc elteltével

tested emeli a dopamintermelést, ami stimulálja az agy örömközpontjait. Fizikailag egyébként a heroin is ugyan így működik. felerősödik a szívdobogás, akár szívritmuszavar is keletkezhet

Egy óra múlva

A foszforsav leköti a kalciumot, a magnéziumot és a cinket a belekben, ami újabb dobást okoz az anyagcserében. Erre még rájön, hogy a töménytelen cukor vagy szintetikus édesítőszer fokozza a kalcium kiürülését a vizeletbe.

Elindul a koffein vízhajtó hatása. (vécére kell menned.) Ez megoldja, hogy kiüríted testedből a csontjaidnak oly szükséges megkötött kalciumot, magnéziumot és cinket, valamint a nátriumot, az elektrolitokat és a vizet.

Miután a benned zajló felfokozott hatás lecsillapodik, leesik a vércukorszint. Idegessé vagy épp lassúvá válsz. Mostanra szó-szerint kipisilted a kólában bevitt összes vizet. Ezt a kiengedett vizet azonban olyan fontos tápanyagokkal töltötted fel, amelyeket a tested hidratálásra, illetve erős csontok és fogak építésére szeretett volna felhasználni.

Ezt követi a következő néhány órában a koffein szintjének leesése is. (Dohányosok esetében csak két óra alatt.)

Valójában nem is a kóla az ellenség, hanem az az óriási cukoradag, koffein és a foszforsav kombinációja, ami a legtöbb szénsavas üdítőitalban megtalálható.

 Ha tetszett a blogom a következő oldalakon ehhez hasonlót találsz:

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button