Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Egészség

Hogyan küzdehetünk a fog-íny betegség ellen és mik a tünetek

Hogyan küzdehetünk a fog-íny betegség ellen és mik a tünetek


Közvetlen összefüggés van a fogászati ​​egészség és az egész szervezet egészségi állapota között? Valójában a National Institute of Dental and Craniofacial Research( NIH ), arra a következtetésre jutott, hogy a száj, az egészség és a betegség tükörképe. Emiatt a száj korai figyelmeztető rendszerként működhet a rossz egészségi állapot miatt.
A szánk tele van baktériumokkal. Ez magában foglalja mind az ártalmatlan, mind a káros baktériumokat, amelyek orális fertőzések, üregek, ínybetegségek és rossz leheleteket okoznak.
Az első jelek nagyon jelentéktelennek tűnhetnek , például az íny
megduzzad ,fogmosás alkalmával vérzik,az íny színe sötétebbre változik ,a
fogak érzékennyé válnak bizonyos ételekre,italokra…..,azután enyhén
mozog,
A visszahúzódó íny ,lehet egy  daganatbetegség jele is. Ha a baktériumot tartalmazó plakk felépül az ínyen és a fogakon, akkor olyan gyulladást okoz, amely valóban megsemmisíti az ínyszövetet.
A Mayo Klinika szerint a szájüregi baktériumok és a gyulladás ,szerepet játszhat olyan betegségekben, mint az endocarditis, a szív- és érrendszeri betegségek, az idő előtti születés, a rheumatoid arthritis és a fej- és nyaki daganatok.
 A fogak és az ínyek egészségének megőrzése prioritásnak kell lennie,  nem csak a fogászati ​​egészségre, hanem az egész  szervezet hosszú távú egészségére is.
A visszahúzódó íny a parodontális betegség mellékterméke. Az íny betegség a lágy szövet és csont fertőzése. A betegség előrehaladtával az íny  lehúzódik a fogaktól, és  baktériumokat hordozó zsebeket hoznak létre, ami fertőzéshez vezet. Azután, ahogy immunrendszerünk küzd a fertőzéssel szemben, a kötőszövet és a csontok, amelyek a fogakat tartják , elkezdenek lebomlani. Végül hatékony kezelés nélkül az íny, a kötőszövet és a fogak megsemmisülnek

Néhány jó tanács a száj-fogak egészségi állapotának megtartásában:

– napi fogmosás legalább 2x (reggel-este) 
– fogselyem használata
– olajrágás (felkelés után,mielőtt bármit is innál vagy ennél ,végy a szádba 1 Ek kókusz olajat és  20 percet rágd,majd köpd ki lehetőleg egy szalvétába,és a komposztba tedd bele,azután mosd meg a fogad ahogyan mindég).
Mind ezek  segíthetnek  megőrizni a
káros baktériumok elszaporodását a szájban , a súlyos fogászati ​​problémák és az egész szervezet egészségében fontos szerepet tölthetnek be.

Itt megosztanék még egy 2 linket : egy házilag készített fogkrém recept  és egy szájvíz recept

http://www.info-sh-se.com/2016/07/meguntam-mergezo-fogkremeket.html

http://www.info-sh-se.com/2017/04/bakterium-gyilkos-szajoblito.html

Ha tetszett a blogom ,a következő oldalakon ehhez hasonlóakat találsz:

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button