Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Szépítőszerek, tanácsok

Az orvosi zsálya + egy stift dezodor recept

orvosi zsálya ,amire szervezetünknek szüksége van+dezodor recept

ORVOSI ZSÁLYA

Felhasználása: Külsőleg frissen préselt nedvét, forrázatát vagy tinktúráját használhatjuk lemosásra, borogatásra, vagy ülőfürdő gyanánt. Belsőleg füstjének, esszenciájának belélegzése, tinktúrájának, forrázatának fogyasztása a megszokott. A friss növény közvetlenül is fogyasztható. Alkoholos párlatából lényegesen kevesebbet kell fogyasztani, mint vizes készítményeiből.
Íze: Pikáns, aromás, keserű, fanyar.
Energetika: Szelet fokozza, tüzet fokozza, vizet csökkenti. Hevítő, szárító, mozgató hatású növény. Fokozza a szervezet finom-tűz esszenciáját (Agni). Túlzott fogyasztása kiszáradáshoz, kisebesedéshez vezethet.
Általános hatása
A zsálya nagy hatású méregtelenítő növény. Nemcsak a mérgek, lerakódások feldolgozását, hanem megmozdításukat, kiürítésüket is segíti. Az izzadást szabályozza, egyrészt a túlzott izzadságtermelést csökkenti, másrészt izzasztó hatású is. A meghűléses betegségek kibillent hőháztartását (láz) rendezni képes. Az erjedéses, rothadásos folyamatokat szünteti. A testből az oda nem illő anyagokat, idegen testeket kihajtja, ezért alkalmas szennyezett sebek borogatására.
A tűz és szél energia pályáihoz tartozó szervek működését fokozza, a víz pálya szerveit tisztítja, terheiket csökkenti.
A tűz elemi energiához tartozó szervek a következők: szem, pajzsmirigy, szív, vér, lép, máj, epe, vékonybél, mellékvesék, izomzat. Ide tartozik még a nemi váladék, az átalakítást végző hormonok, enzimek, savak, a szimpatikus idegrendszer működése.
A szél energia pályáihoz tartozó szervek a következők: a vastagbél mint fő székhely, fülek, bőr, csontok, haj és az idegrendszer teljes egészében.
A víz energia pályáján elhelyezkedő szervek a következők: nyálmirigyek, nyelv, gyomor, hasnyálmirigy, prosztata, nyirokrendszer és nyiroknedv, nyálkahártyák, vesék, húgy- és ivarszervek.
Fogyasztása felfokozza a szervezet védekező képességét, az immunrendszer aktivitását és az emésztő energiát. A vért és az egyéb testnedveket hevítéssel tisztítja.
Lélektani hatás
A zsálya a búskomor, hitehagyott, örömtelen állapot elmulasztására szolgál. A csüggedést és a kilátástalanságot képes lelkesedéssé változtatni. A kedélybeteg emberek életében a szeretet tüzét hozza. Emellett az önzés, a mohóság és a kapzsiság ellenszere, ami miatt egyébként az előbb említett állapotok képesek kialakulni. Az ápolás, a gondoskodás, az önfeláldozás képességével ajándékoz meg, és gerjeszti a jóindulatot. A terheltség érzetét, a tompaságot megszünteti, és fokozza a tisztánlátást.
Részletes ismertetése
A zsálya a szervezet nyirok és nedv-háztartását tisztítja. Redukálja a nyáltermelést, kissé szárítja a szájat. A szájban kialakuló erjedéses, rothadásos folyamatokat, az íny illetve a fogágy gyulladását, a nehezen gyógyuló szájsebeket (pl. erőltetett foghúzás után) hatékonyan gyógyítja, fertőtleníti a főzetével történő rendszeres öblögetés. A hurutos torokgyulladás, gégeproblémák (szövetburjánzás), a mandulagyulladás, a nedves asztma ellenszere, gargalizálo szerként, illetve belsőleg fogyasztva.

Ami kell
hozzá:


– 10 gr shea vaj
– 14 gr méhviasz
– 20 gr növényi olaj (mogyoró, oliva, mandula, sárgabarackmag ..)
– 1 ml zsálya 10 csepp
– 1 ml teafa illóolaj10 csepp
– 1 ml levendula illóolaj 10 csepp

Elkészítés:
Vízgőz felett olvaszd össze a shea vajat, a méhviaszt és a növényi olajat. Ha a
méhviasz is felolvadt, hagyd egy kicsit hűlni és add  hozzá az illóolajokat, töltsd bele a
tárolóba. Tedd a tárolót (ha stiftes tárolót használsz akkor fejjel lefelé) a
hűtőbe 1-2 órára, és már használhatod is

 

 Ha tetszett a blogom a következő oldalakon ehhez hasonlót találsz:

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button