Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

EgészségOlvasmányok

A fogak öngyógyító képessége már nem vitatott téma

a fogak öngyógyító képessége már nem vitatott

A Descartes Egyetem (Párizsban található) és a francia Nemzeti Egészségügyi és Gyógyszerészeti kutató Intézet munkatársai fontos ismeretekkel  bővítették a fogak öngyógyító képességének témakörét.
A nagy horderejű felfedezés eddig soha nem látott módon támogatja az őssejt terápiás módszerek továbbfejlesztését a fogak természetes öngyógyító képességének kiaknázását.
A nagyrészt ásványi anyagokból felépülő fog a foggyökér segítségével kapaszkodik az állcsontba.
A fogbél vérerekből és idegekből áll.A fogbélt veszi körül a dentin ,majd az ennél is szilárdabb fogzománc.
Amikor a fogzománcot sérülés éri ,a fogbélben található  ős-sejtek felébrednek és megpróbálják kijavítani a sérülést.
A Stem Cells  nevű ,őssejtekkel foglalkozó szaklap beszámol : szakembereknek sikerült kivonni és izolálni  egerek őrlőfogaikból a fog őssejtjeit ,részletesen elemezték a mintákat,így sikerült a sejtek felszínén 5 speciális dopamin és szerotonin receptort és két létfontosságú neutrotranszmittert is azonosítani.
Az őssejtek felszínén lévő receptorok jelenléte arra utal ,hogy képesek reagálni a dopamin és a szerotonin jelenlétére ,azt viszont nem értették,hogy mi a forrása  a neutrotranszmitternek….
Kiderült ,hogy a vérben található trombociták a fog sérülésekor nagy mennyiségű dopamint és szerotonint termelnek, majd a neutrotranszmitterek az anyagok észlelését követően arra sarkalják az őssejteket,hogy a receptorokhoz kapcsolodva meggyógyítsák a fogakat.

Odile Kellerman :  “jelenleg a fog-orvosok kálcium-hidroxidot és trikalcium-foszfát alapú bió anyagokat használnak a fogak helyreállításához,ezek alapján a fogbélben található őssejtek áthelyezhetővé válnak ,beindítva a fogak természetes öngyógyító képességét,amihez nincs szükség idegen anyagok használatára.”

Ha tetszett a blogom a következő oldalakon hasonlóakat találsz:

 

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Check Also
Close
Back to top button