Illó olajokkal kapcsolatban

Keringésfokozó illó olaj keverék,püffedt, fáradt lábakra

keringésfokozó illó olaj keverék

Keringésfokozó illóolajkeverék:

5 ml cédrus,
5 ml cédrus,
3 ml rozmaring illóolajat annyi szezámolajba, hogy 100 ml-es keveréket kapj, és ebből 20-20 cseppet kenj a lábakra naponta 1x ,a legjobb este ..

Nagyon értékes lenne ,ha a  nyirok-drenázs masszírozási fogásokat,sikerülne elsajátítanod, melyeket magadon is alkalmazhatsz.

Mielőtt azt gondolnánk, a nyirokmasszázs is a masszőrök listáján megtalálható technikák egyike, el kell árulnunk, hogy nemigen hasonlít a klasszikus masszázsfajtákhoz.

A nyirokmasszázs vagy nyirok-drenázs (limphdrainage) célja vízteleníteni, elvezetni a felesleges folyadékot, a nyirokcsomók körkörös, gyengéd mozdulatokkal történő masszírozásával. A nyirok-drenázs feltalálása egy Emil Vodder nevű masszázsterapeuta nevéhez fűződik, aki az 1930-as években fedezte fel a módszert, ám csak 1936-ban mutatta be azt a nyilvánosság előtt. Míg korábban az orvosok és a masszőrök nem vették komolyan a technikát, ma bizonyítottan hatásos módszer számos betegség kezelésében.

Nagyon sokrétű a nyirokdrenázs alkalmazása. Az egészen általános problémáktól kezdve a súlyosabb betegségek kezeléséig számos panasz esetén alkalmazzák, de csak szakember javasolhatja, és szakember is végezheti.

Az egyszerűbb esetek közé tartozik, ha méregtelenítő kúrához használják, ha a cellulitiszt, a táskás szemeket, az arc duzzadását kezeltetik a segítségével. Migrénes fejfájás vagy allergia, asztma kezelésére használják, de akár az alvászavarok, az idegesség, a koncentráció nehézsége is csökkenthető általa. Segít immungyengeség esetén, a felső légúti fertőzések újra és újra ismétlődésekor. A melléküreg-gyulladás kezelését is kiegészítheti.

Alkalmazzák ízületi gyulladások kezelésére, reuma esetén; akut visszérgyulladás, trombózis esetén; nyálkahártya gyulladások, a gyomor és a bélrendszer problémáinak kezelésére. Igénybe veheti, aki komoly bőrgondokkal küzd. Súlyosabb esetnek számít, ha valakit műtöttek – mellműtét, besugárzás, csonttörés (és csigolyaprobléma) után szintén hasznos. Műtéti hegek gyógyulását gyorsíthatja a nyirokmasszázs, kezelik vele az ödémákat is. Kezelhetők általa a fehérje túltengés miatt kialakult bőrelváltozások, így az ekcéma, a hajhullás, az égés is. A nyirok-drenázs célja a regenerálás, a folyadékegyensúly megtartása.

Ha tetszett a blogom , a következő oldalakon ehhez hasonlóakat találsz:

Tags
Show More

Related Articles

Hozzászólás

Translate »
Close