Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Olvasmányok

A jelen, a most, a most vagyok

a jelen,amost,a most vagyok

…..ha majd elmentem ehhez, ha majd amaz megmondja a tutit, ha maradok, ha megyek, ha befejeztem, amin éppen dolgozom, ha jó lesz a csillagok állása, ha megfelelőek lesznek a körülmények, ha meg ha meg ha. Utána lesz időm magamra, lesz időm az igazán fontos dolgokra, utána lesz időm rád/rátok is, utána leszek, az nem baj, hogy most nem vagyok, de majd utána ez leszek meg az leszek, utána taníthatok, megmondhatok, be- és kiteljesedhetek, utána boldog(abb) leszek, utána az lesz, amire mindig vágytam.

Hány utána van az életedben, összeszámoltad már? Átmenetileg. Kivon a jelenből, pásztázza a jövőt, olyan, mint a lassan kihűlő kád víz, amiben egyszer csak azt veszed észre, hogy fázol. Az utána aljasul kikerüli a lehetőséget, hiszen majdutána élek vele. A döntés a tiéd, a megoldás is a tiéd, mint ahogy a felelősség is.

jelen, a most, a most vagyok az, ami a számomra szükséges változáshoz megteremti a feltételeket, eszközöket, csodákat, ajándékokat. Utána már nem lehet velük élni. 
Vedd  észre csak a jelen a Tied,a jelen az amivel rendelkezem,amikor cselekedni tudsz.Csak ma hívhatod föl a barátodat,anyukádat,szerelmedet,hogy elmond mennyire szereted őket.A jövő bizonytalan……. mi garantálja ,hogy lesz-a holnap?
Mindig lesznek különböző nehézségeink.
Legjobb ezt elfogadni és elhatározni, hogy boldogok leszünk, ma akármi történjék.
 
Alfred Souza:

Sokáig abban a hitben éltem, hogy a valódi, igazi életem még csak most fog elkezdődni és az ehhez vezető úton mindig voltak megoldásra váró akadályok gúnyos meg nem értettség, időigényes tennivalók, még nem törlesztett kölcsönök.
Majd aztán kezdődik a valódi élet!
Végül megértettem, hogy ezek az”akadályok”a Valódi élet.
Ha ily módon elfogadjuk a dolgokat, az segít megérteni, hogy nincs egy olyan módszer, ami a boldogsághoz elvezet, mert a módszer maga a boldogság.
Következésképpen élvezzük ki az élet minden pillanatát és élvezzük még annál is jobban, ha megoszthatjuk egy számunkra kedves emberrel a ritka pillanatokat és emlékezzünk rá, hogy az idő nem vár senkire…
Így akkor biztosan nem fogunk arra várni, hogy majd ha vége lesz az iskolának, majd ha elkezdődik az iskola, majd ha lefogyok 5 kg-ot, majd ha sikerül felszedni 5 kg-ot, majd ha gyerekem lesz, majd ha végre kirepülnek a gyerekek, majd ha dolgozni fogok, majd ha végre nyugdíjba megyek, majd ha megházasodom, ha végre elválok.
Nem kell, hogy várjuk a péntek estét, a vasárnap reggelt, az autócserét, a házvásárlást.
Sem a tavaszt, a nyarat, az őszt, a telet, sem az élet végét és egy újjászületést, hanem döntsük el magunkban, hogy nincs az életben jobb pillanat a boldogságot “elkezdeni”, mint ez a pillanat. 

Az életöröm és a boldogság nem úti célok, hanem maga az utazás.

Ha tetszett a blogom ,kérlek  látogasd meg a következő  oldalakat ,ahol ehhez hasonlóakat találsz:

What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button