Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Posts
Pages
close
Download Android App
Mohon Aktifkan Javascript!Enable JavaScript

Olvasmányok

Mese felnőtteknek ,az Önzésről…..

Mese felnőtteknek ,az Önzésről.....

 

Mese felnőtteknek ,az Önzésről….

Volt egyszer egy nagyon szép madár, fénylő ,színes tollakkal ,a napsütésben ragyogott a szárnya.Repült szellők szárnyán, szabadon , boldogan ,s boldogságát árasztotta arra is aki látta.

Egy napon megpillantotta őt  egy lány  . Csodálta  ahogyan repült,  szíve nagyokat dobbant láttán,  szeme ragyogott mikor nézte Őt.Szerelme fellángolt iránta. Kérlelte,  hadd repüljön vele, s együtt szárnyaltak tovább,átszelték az eget, teljes harmóniában siklottak a felhők között. A lány, rajongott érte, szemét le sem vette róla.Imádta Őt.
Egy napon  eszébe jutott : mi lesz vele , ha a madara egyszer majd távoli  helyekre vágy és tovaszáll ? Megrémítette  a gondolat,amikor a madár távolt volt,nagyon egyedül érezte magát és  aggódott vajon viszont látja-e még?
“Csapdát állított” neki. Ha megint jön, többé ne repülhessen el.
A madár is megszerette a lányt, és időnként  megjelent, leszállt hogy a lányhoz közelebb legyen, de csapdába esett és fogoly lett.
A lány  kalitkába zárta Őt , s egész nap csodálta szépségét. Most már mindig vele volt, szenvedélyének tárgya, s arra gondolt már nincs semmi amit kívánna.
Ahogyan az idő telt elveszítette lelkesedését elveszítette ,a madár már nem jelentett semmit ,az övé volt akkor látta,amikor Ő akarta.A madár nem repülhetett már, nem tudta kifejezni létének értelmét és lassan elhervadt, elveszítette tollai ragyogását , csak feküdt bágyadtan ,s vágyódott a messzi távolba . Már enni sem volt kedve, s bánatába elpusztult.
S ekkor a lány  , és éjjel-nappal rá gondolt,vágyódott utána ,emlékezett arra a napra ,amikor először megpillantotta, amikor vele repült , együtt siklottak az égen ….
Ekkor rá jött  , hogy ami annak idején rabul ejtette a szívét,  az éppen a madár szabadsága volt, szárnyainak dinamikus mozgása és csodás  külseje.
A madár nélkül  élete is értelmét veszítette s a halál hamarosan bekopogtatott hozzá. “-Miért jöttél? -kérdezte a lány.
“Hogy újra együtt repülhess a madaraddal”  – felelete  a halált.

Ezeken az oldalakon hasonló anyagokat találsz:
Webseite      http://sh.st/ARSUv
Rss            http://sh.st/SZy28
Facebook     http://sh.st/SZtPp
Twitter          http://sh.st/ARGjk
Youtube        http://sh.st/ARGOu
Gpluse          http://sh.st/ARGMk
What’s your Reaction?
Love
0
Love
Smile
0
Smile
Haha
0
Haha
Sad
0
Sad
Star
0
Star
Weary
0
Weary
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button